"Enter"a basıp içeriğe geçin

PAYLAŞMAK güzeldir, hele SOKAKTA olunca

Yemek yapmak kadının mecburi görevi ve ücretlendirilmeyen emeğine dönüşür, bu nedenle de kadın için aynı zamanda bir zorunluluk ve baskı aracı haline gelir. Oysa insanları biraraya getiren ve muhabbetle eğlendiren bir kültürdür yemek ve bizler de yemeğin insanlar arası bir paylaşma olduğunu düşündüğümüz için, bügün saat 13:00 de Anarşist Kadınlar olarak Kadıköy İskele Meydanı’nda yemek dağıttık, horona durduk, halay çektik, şarkılar söyledik.

“Kadınlar Sokakta” yazılı pwordpressrtımız ve “Paylaşmak Güzeldir”, ” Ne mutfağa ne fabrikaya bütün kadınlar sokağa”, “Batsın ‘Erk’ek Dünyası” yazılı dövizlerimizle tüm kadınları sokaklara çağırdık.

Karadeniz’inden, Mezopotomya’sına kadınlarda yaptıkları kek ve böreklerle aramızdalardı. Çevreden gelen insanların da katılımıyla seslerimiz daha da yükseldi. Yemeklerin bitmesine yakın bir davul sesiyle halayımız başladı. Sonra tulumla birlikte söyledik türkülerimizi, horonla beraber coşkumuz arttı. En son olarak da 5 Mart’ta yine sokakta olacağımızın çağrısını yaparak eylemimizi sonlardık.

Bugün şarkılarımızda da haykırdığımız gibi;
Bundan böyle biline; özgürlük sokaktadır, kadınlar isyandadır.

Basında yer alan haberler:

http://bianet.org/bianet/toplumsal-cinsiyet/128042-erkek-egemen-kulturun-baskilarina-karsi-kadinlar-sokakta

http://www.etha.com.tr/Haber/2011/02/19/kadin/kadinlara-dayanisma-yemegi/

http://www.diclehaber.com/1/4/6/viewNews/243754

http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?tarih=21.02.2011&Newsid=143296&Categoryid=2