"Enter"a basıp içeriğe geçin

Tecavüzcü serbest kaldı!

Küçük yaştaki kıza cinsel istismarda bulunduğu için 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Üzmez, davanın Yargıtay süreci ve tutukluluk süresi dikkate alınarak tahliye edildi.
Bursa’da 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından bozulan Hüseyin Üzmez (80), ikinci kez yargılandığı davada yine aynı cezayı aldı.
Karar aşamasına gelen yargılamayı bugünkü duruşmada tamamlayan Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay sürecini ve cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak Üzmez’in tahliyesini kararlaştırdı.
Son savunması sırasında mahkeme heyetine “Sizi seviyorum. Bunu da size ‘yalakalık olsun’ diye söylemiyorum. Hazırlamış olduğunuz 360 sayfalık beraat kararı için sizi kutluyorum” diyen Üzmez, tahliye kararının ardından gazetecilere de “Allah’a şükürler olsun. Beni bundan sonra gazete ve televizyonlarda bol bol izlersiniz” diye seslendi.
Duruşmaya 2.5 yıldır tutuklu yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, taraf avukatları ve B.Ç’nin babası B. Ç. katıldı. Tutuksuz yargılanan anne L.Ç. ise duruşmaya “rahatsızlığı” nedeniyle katılmadı.İki tarafın avukatları da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gelen ve “Üzmez’in akli dengesinin yerinde olduğuna” dair rapora bir itirazları olmadığını belirtti.
Cumhuriyet Savcısı, Hüseyin Üzmez’in, “hürriyeti tahdit” suçundan beraatini, “cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçundan Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesince cezalandırılmasını, yattığı süre göz önüne alınarak tahliyesini istedi.
Mahkeme, anne L.Ç.’nin beraatına, Üzmez’in ise “hürriyeti tahdit” suçundan beraatına, “cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Ardından, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak Üzmez’i tahliye etti.
Üzmez’in tutuklanmasına neden olan olay, üç yıl önce Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın küçük yaştaki kızları B.Ç.’yi para karşılığında erkeklerle birlikte olmaya zorladığı öne sürülen anne L.Ç. ve baba B.Ç.’nin telefonlarını dinlemesiyle ortaya çıkmıştı.
Savcılık, Üzmez’in L.Ç. ile ilişki yaşadığını, L.Ç.’nin kızı B.Ç.’ye de defalarca “cinsel saldırıda” bulunduğunu belirlemişti. Gözaltına alınan Üzmez, kendisine “komplo” kurulduğunu, B.Ç. ile evlenmeyi düşündüğünü söylemişti.
Mudanya Sulh Ceza Mahkemesi, 26 Nisan 2008’de Üzmez ile anne L.Ç.’yi tutuklamış, B.Ç. ise koruma altına alınmıştı.