"Enter"a basıp içeriğe geçin

SAVAŞTA, BARIŞTA MİLİTARİZM VE KADIN SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler dâhilinde, bizler de Anarşist Kadınlar olarak ‘militarizmde kadın olma halini’ bir kez daha tartıştık.

12 Mayıs Perşembe günü Kafe 26A’da düzenlediğimiz etkinlikte, hazırladığımız ‘savaşta, barışta militarizm ve kadın’ temalı görüntü kolajının gösterimini yaptık. Hazırladığımız gösterimde; savaşta, barışta kadının konumu ve militarizmle karşı karşıya bırakılmasına değindik.

Ardından Nevin Sungur’un da konuşmacı olarak katıldığı sohbetimize başladık. Nevin Sungur kadın bir gazeteci olarak bulunduğu savaşlarda yaşadığı deneyimlerini paylaşarak; savaşta daha çok kadın ve çocukların olumsuz bir şekilde etkilendiğine ve yine kadınların savaşta meta haline dönüştürüldüğüne değindi. Devam eden sohbetimiz boyunca militarizm, savaş, barış ve vicdani ret konularını sıkça tartıştık. Askerlikle beraber biz kadınlara da belli rollerin biçilmesine ve bu rollerle birlikte bu topraklarda yıllardır süren savaşa ortak ediliyor olmamıza karşı bir çözüm olarak vicdani ret mücadelesinin büyük bir adım olduğunu dile getirdik.

Anarşist Kadınlar olarak; 15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Gününde toplu vicdani ret açıklamaları yapacağımızı söyleyerek tüm kadınları vicdani retlerini açıklamaya çağırdık.