"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kadınların Vicdanı, Amed’de Sokaklara Taştı

Mezopotamya Sosyal Forumu’nda bugün Kadın Krımınına karşı bir yürüyüş gerçekleştirildi. DÖKH, YDK, SKM’nin de aralarında bulunduğu eyleme Vicdani Retçi Kadınlar da “Kadınların Vicdanı Reddediyor Savaşı” pwordpressrtıyla katıldı.

MSF’nin yapıldığı Sümerpark’ın ana giriş kapısında toplanan kadınlar, kapıdan çıkmak üzereyken polis barikatıyla karşılaştı. Polis kadınların Sümerpark’tan çıkmasına izin vermeyince, polisle kısa süreli bir tartışma yaşandı. Bir grup kadın polisle tartışırken, kitle de bu boşluktan yararlanıp barikatı aşarak İstasyon Caddesi’ne çıktı.

Caddeye çıkan yaklaşık 500 kişilik eylemci grubun yolu burada da polis barikatyla kesildi. Bunun üzerine kadınlar bu kez de barikatın ters yönüne yürüdüler. Burada da yolu kesilen kadınlar “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Kadınlar Sokakta, Vicdanları İsyanda”, “Kadınların Vicdanı, Reddediyor Savaşı” ve “Jin Jiyan Azadi” sloganlarıyla oturma eylemine başladılar. Polislerin müdahale etme tehditlerine karşın oturma eylemine devam eden kadınlar, burada basın açıklamasını yaparak eylemlerini sonlandırdılar.