"Enter"a basıp içeriğe geçin

İşten Atılan Diş Hekimleri Odası İşçilerinin Yanındaydık

Geçtiğimiz Cuma günü, gerekçesiz bir şekilde işten atılan İstanbul Diş Hekimleri Odası çalışanları, işe geri alınmak için başlattıkları direnişle bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.
İstanbul Diş Hekimleri Odası Yönetimi tarafından, odanın işleyişinde yaşanan ve uzun yıllar çözülemeyen iş üretim süreciyle ilgili sorunlara ‘çözüm olması adına’ idare olarak yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyulması üzerine işlerine, mevcut işlerin daha az sayıda insanla yapılabileceğine karar verildi ve geçtiğimiz hafta üç kişi işten çıkarıldı.
Bugün gerçekleştirilen basın açıklamasında “Diş hekimlerinin gittikçe zorlaşan çalışma koşullarının düzeltilmesi için mücadele eden, her fırsatta piyasa koşullarının kabul edilmezliğini vyrgulayan, güvencesiz çalışanların yanında olan, işinden çıkarılanların kurdukları direniş çadırlarını ziyaret eden yöneticiler, iş meslek odalarına geldiğinde değişen dünyanın gereğini yerine getiren şirket patronları olarak üç oda çalışanının işten çıkarılmasını makbul buldular.” diyen oda çalışanları tüm çabalarına rağmen konuşarak uzlaşmaya varamadıklarını ve bu nedenle mücadelelerini sokağa taşıdıklarını söylediler.
İşten atılan işçiler, işe geri alınana dek mücadelelerinin sürdüreceklerini ve gerekirse kuracakları direniş çadırlarıyla bu haklı direnişi büyüteceklerini belirttiler.
Bizler de Anarşist Kadınlar olarak, bugün gerçekleştirilen basın açıklamasında yer alarak, işçilerin sürdüreceği direnişte onların yanında olacağımızı belirttik.