"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kadınız, Öfkeliyiz, Peşinizdeyiz!


13 yaşındaki bir çocuk 26 erkeğin tecavüzüne uğradı. Olay tecavüze uğrayan N.Ç.’nin Adalet Bakanı’na yazdığı mektuptan sonra açığa çıktı. N.Ç.’nin tecavüzcüleri devletin yüzbaşısıydı, okul müdürüydü, kamu görevlisiydi, korucusuydu… 8 yıldır süren bu “utanç davası”nda söz konusu suçlular devletin görevlileri oldukları için mahkeme N.Ç.’nin kendi rızasıyla bu insanlarla birlikte olduğuna karar verdi.
Bugün Çağlayan Adliyesi önünde bir çok kadın örgütüyle dayanışma göstererek yıllardır süren bu utanç davasına tepkimizi göstermek amacıyla bir araya geldik. “27.sanık DEVLET’tir”, “Erk’in Yasası Erkeğin Kalkanı”, “Kadınız Öfkeliyiz Peşinizdeyiz”, “İktidarsızlar Özgürdür” dövizlerimizle basın açıklamasına katıldık.

Bizler, Anarşist Kadınlar olarak, devletin ve onun erk zihniyetinin 13 yaşındaki bir çocuğa yaşattıklarına karşı, suçlunun ta kendisi olan devletten adalet dilenmeyeceğimizi söylüyoruz. Tecavüzcüleri arasında milli eğitim müdürleri, komutanlar, askerler bulunan 13 yaşındaki bir kadının devletten adalet isteyerek değil, ancak ve ancak isyan ederek, sokaklarda özgürleşeceğini biliyoruz.

26 tecavüzcünün sanık olduğu bu davada, 27. sanık devlettir.

Yıkılasın devlet!