"Enter"a basıp içeriğe geçin

ÖFKEYLE, İSYANLA HAYKIR ŞİMDİ ,ŞU ANDA!

Anarşist kadınlar olarak Dünya Kadınlar Günü mitingine, uzlaşmayan bir kadının Louise Michel’in yazmış olduğu bu dizelerden yola çıkarak hazırladığımız pwordpressrtımız ve kara mor bayraklarımızla katıldık ve taşıdık isyanımızı.

Şimdi suskun olan yığınlar
Okyanus gibi gürlediğinde;
Yığınlar ölmeye hazır olduğunda
Komün tekrar ayaklanacak.
Sayılamayacak bir kalabalık olarak geleceğiz
Bütün yollardan geleceğiz
Ve karanlıklardan sıyrılan intikamcı hayaletler gibi gelirken
Yumruklarımızı sıkacağız
Bayrağı ölüm taşıyacak
Al kanlara boyanmış kara bayrağı
Ve alev alev göğün altında
Özgürleşen toprak
Mor çiçekler açacak

Dünya kadınlar gününü bir mitingle beraberce kutlamak isteyen milyonlarca kadın bugün Kadıköy’de buluştu. Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanan kadınlar; ‘Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz’ pwordpressrtının arkasında adete sel gibi aktılar, okyanus gibi çoştular.

Anarşist Kadınlar olarak katılım gösterilen mitingde ‘seviyor, vuruyor, öldürüyor hayatımı benden o çalıyor; o erkek, öfkeyle isyanla haykır şimdi şu anda; isyan, devrim, anarşi, devletten dilenme isyanla özgürlüğe, kadınlar sokakta, anarşiyle isyanda, tecavüze, tacize, şiddete, militarizme, iktidarlara, kapitalizme isyan, her yer isyan her yer direniş ‘ gibi bir çok slogan atılarak Kadıköy’e yüründü. Yürüyüş esnasında kadınlar isyan çığlıklarını atarak isyan koşusu yaptılar.

Arama noktasına gelindiğinde ise arama noktalarından geçmeyeceklerini söyleyerek bir açıklama gerçekleştirdiler. Yapılan açıklamada; ‘Bizler bugün buraya isyanımızı dillendirmeye geldik. Hep birlikte bir kez daha haykırmaya geldik. Ancak Devletin kanlı elleriyle; kadın arkadaşlarımız tutuklanarak cezaevlerine konmuştur, gözaltında tecavüze, tacize ve şiddete maruz kalmıştır, aynı eller ölüm fermanı denilecek yasalar yaparak kadını bir kez daha mahkum etmiştir. Kadınları yok sayanve her gün bir bir öldüren bu ellere kendimizi aratmayacağız. Arama noktalarından geçmeyeceğiz’ denildi.