"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bu ilişkiye bizim rızamız yok!

14 yaşında bir çocuk, ona tecavüz eden 22 erkek ve aranıp bulunan ‘rıza’.

Biz halk arasında bu duruma ne diyoruz gerçekten? Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, birtakım tespitler yapmış, her ne ise deliller toplamış, sonra da 14 yaşında bir çocuğa tecavüz eden 22 erkekle görüşmüş. Ne oldu diye anlattırmış ve şu kanaate varmış:

“… Ç.K.’nın zekâ düzeyinin yeterince gelişmemiş olduğu, ailevi problemlerinin bulunduğu, anne ve babasının ayrılması neticesi psikolojik sorunlar yaşadığı, düştüğü bu durum neticesi birçoğu rızaya dayalı ilişkiler yaşadığı, bunlardan birinin (halk arasında anlaşıldığı şekilde) tecavüz niteliğinde gerçekleştiği, diğerlerinin ise cinsel istismar ve cinsel taciz mahiyetinde olduğu, soruşturmanın halen devam ettiği, mağdurenin bu aşamada koruma altına alındığı anlaşılmıştır.”

Tecavüzün gündelikleşmesi
Her bir kelimesiyle insanın öfkesi katlanıyor; yerimde duramıyorum. Ben şimdi burada 14 yaşında bir çocuğun, üstelik zihinsel gelişimi yaşıtlarına denk olmayan bir çocuğun nasıl rızaya dayalı ilişki kurabileceğini sormayı zül sayarım. Bunun üzerine bir saniye düşünmek ayıptır, şu lafı uzattığıma yanarım. Bu ülkede en azından insanlığın bir kırıntısında uzlaşamadıysak, gerisi ne?

Ama öyle değil işte. Son birkaç günün haberlerine bakın. Jinekolog kılığına girip kadınların muayene sırasında fotoğraflarını çeken, sonra tehditlerle tecavüz edenler…

Sakarya, Hendek’te dört ay önce tecavüze uğrayan 13 yaşındaki bir kız çocuğunun, tecavüzcü iki kişinin tahliyesi üzerine intihar girişimi…

Üvey kızına, yolda kamyonuna aldığı Güney Koreli turiste tecavüz edenler… Tecavüz edilip sokağa çıplak halde bırakılan kadınlar…

Pozantı Cezaevi’nde tecavüze uğradığını anlatıp bir skandalın ortaya çıkmasına önayak olan T.T. daha önce babaannesinin mezarı başında intihara kalkışmıştı. Sonra başka bir suçtan dolayı tutuklanıp Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ne kondu. Yeni haberi geliyor ki, orada da kendisini asmaya kalkışmış, zor mani olmuşlar.

İşte bunlar sadece birkaç günün haberleri ve haberleşebilenler, bilebildiklerimiz, hakikatin milyonda biri. Zihnimiz zaten ikişer harfle hatırladığımız onlarcasıyla daha dolu. Tecavüzün rızayla da olabileceğine, çocukların rızayla ilişki kurabileceğine hükmedilen bir ülkede yaşıyoruz.

Pınar Öğünç (Radikal)