"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Mart 2012

Bu ilişkiye bizim rızamız yok!

14 yaşında bir çocuk, ona tecavüz eden 22 erkek ve aranıp bulunan ‘rıza’.

Biz halk arasında bu duruma ne diyoruz gerçekten? Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, birtakım tespitler yapmış, her ne ise deliller toplamış, sonra da 14 yaşında bir çocuğa tecavüz eden 22 erkekle görüşmüş. Ne oldu diye anlattırmış ve şu kanaate varmış:

“… Ç.K.’nın zekâ düzeyinin yeterince gelişmemiş olduğu, ailevi problemlerinin bulunduğu, anne ve babasının ayrılması neticesi psikolojik sorunlar yaşadığı, düştüğü bu durum neticesi birçoğu rızaya dayalı ilişkiler yaşadığı, bunlardan birinin (halk arasında anlaşıldığı şekilde) tecavüz niteliğinde gerçekleştiği, diğerlerinin ise cinsel istismar ve cinsel taciz mahiyetinde olduğu, soruşturmanın halen devam ettiği, mağdurenin bu aşamada koruma altına alındığı anlaşılmıştır.”

8 Mart Kadınların İsyan Günü

Her yıl olduğu gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Feminist Gece Yürüyüşü için yüzlerce kadın Taksim’deydi. Kadınlar, “Aile Değil Kadınız, Feminist İsyandayız” pwordpressrtı arkasında erkek egemen sisteme, şiddete, sömürüye, heteroseksizme, homofobiye ve transfobiye karşı Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı’na yürüdü. “Söz dinlemiyoruz, hanım kızlar olmayacağız”, “Yabani otlar gibi işgal edeceğiz heryeri”, “Aileniz batsın”, “Transfeministler burada”, “Makbul eş-anne olmayacağız”, “Her iş yerine, her mahalleye kreş”, “Katilim yatağımda”, “Kadınım, lezbiyenim, transım, ahlaksızım, susmayacağım, direnişteyim”, “Ev işini bırak, dünya dursun” yazılı dövizler taşındı. Anarşist Kadınlar olarak bu isyana ses katmak için bizlerde isyan çığlıklarımızla yürüyüşe katıldık.
Kürtçe ve Türkçe okunan basın açıklamasında yeni şiddet yasasının, erkek şiddetinin önlenmesine ilişkin kimi olumlu düzenlemeler içerirken, şiddet gören kadının güçlenmesi ve sosyal haklar elde etmesi anlamında önemli belirsizlikler içerdiği belirtildi.

Her Gün Bizimdir : (8 Mart) Bakırköy Cezaevi Önünde Kadın Tutsaklarla Dayanışma

Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Anarşist Kadınlar olarak Bakırköy Cezaevi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdik. ‘Özgürlük’ yazılı pwordpressrtımızla, kara-mor balonlarımızla cezaevi önüne giderek, özgürlük mücadelesi verdikleri için tutsak edilen kadın arkadaşlarımızın, bugün de yalnız olmadıklarını bir kez daha haykırdık. Yalınayak gerçekleştirdiğimiz eylemde attığmız ‘İçerde, dışarda hücreleri parçala’, ‘Jin, jiyan, azadi’, ‘Özgürlük tutsak alınamaz’ sloganlarıyla, özgürlük şiarımızı bir kez yükselttik.
Basın açıklamasının ardından, kara-mor balonlarımızı gökyüzüne bırakarak eylemimizi sonlandırdık.

İstanbul Üniversitesi’nde Kadınlardan 8 Mart Açıklaması

8 Mart yaklaşırken, her yerden kadınların sesleri yükselmeye devam ediyor. Bugün(6 Mart Salı günü) İstanbul Üniversitesi’ndeki kadınlar bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Kampüs içerisinde başlayan yürüyüşte kadınlar ‘Emeğimize, Bedenimize, Kimliğimize Sahip Çıkıyoruz-Üniversiteli Kadınlar’ yazılı pwordpressrtlarıyla ve ‘Tecavüzcü devlet hesap verecek’, ‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘Jin Jiyan Aazadi’, ‘Sokakta, okulda, kadınlar isyanda’ sloganlarıyla Beyazıt Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. Beyazıt Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştiren kadınlar, açıklamanın ardından halaylarla, horonlarla, türkülerle erkek iktidarlara karşı seslerini yükselttiler.

Bizler de Anarşist Kadınlar olarak eyleme katılıp, kadın üzerinde tahakküm kuran tüm iktidarlara olan isyanımızı haykırdık. Bizler biliyoruz ki kadınlar evde, okulda, sokakta, hayatın her alanında baskı altında ve kadınlar baskının olduğu her alanda isyanda.

Her Gün Bizimdir : (4 Mart) Sokakta Yemek

Biz kadınların mecburi görevi olarak dikte edildi yemek yapmak yıllar boyunca. Bir paylaşma kültürü olan yemek dört duvar arasında hapsedilince, bir zorunluluk haline geldi, kadın üzerinde bir tahakküm aracına dönüştü.

Bizler bu yıl da sokaklara taşıdık sofralarımızı; sohbetlerimizle donattık, paylaşarak büyüttük masalarımızı. Anarşist Kadınlar olarak bugün Kadıköy Çarşı Meydanı’na kurduğumuz soframızda paylaştık yemeklerimizi. “Kadınlar Sokakta” yazılı pwordpressrtımızla, “Paylaşmak güzeldir hele sokakta olunca”, “Her gün bizim” ve “Batsın ‘erk’ek dünyası” ve “Direnen kadınlar özgürleşiyor” yazılı dövizlerimizle tüm kadınları sokaklara çağırdık. Bize katılan insanlarla büyüdü halaylarımız, horonlarımız.

Her Gün Bizimdir: (3 Mart) Bildiri Dağıtımı

Anarşist Kadınlar olarak yapacağımız “Haydi Sofraya” eylemimizi hava muhalefeti nedeniyle 4 mart pazara(yarın) erteledik. Bugün ise Kadıköy çarşı meydanın( Beyaz Fırın karşısı) da 8 Mart yaklaşırken gerçekleştireceğimiz eylemlerin ve 11 Mart günü yapılacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar günü mitinginin çağrısını yaptığımız bildirilerimizi dağıttık.