"Enter"a basıp içeriğe geçin

Devletin Adaleti Yine Tecavüzcüden Yana Oldu

Fethiye davasının beraat’le sonuçlanmasına karşılık tepkilerini sokaklara taşıyan kadınlar bir kez daha isyan diyerek haykırdılar. İsyan çünkü; Devlet ve yargı her zaman olduğu gibi bir kez daha kadınları mahkum etti. Bir kez daha Kadınlar göz göre göre toplu tecavüze uğradılar.
Şimdi sormalıyız;
Sayın bakan ne sizin verdiğiniz yetkiler, ne adalet sisteminiz, ne de sosyal devletiniz kadınları yine koruyamadı. Fethiye’den beraat kararı çıktı! Yani siz yine bu pis işten beraat ettiniz. Asıl tecavüzcüler siz olmayasınız?

Kadınlar konuyla ilgili Taksimde bir basın açıklaması yaptılar.Basın metni aşağıda;
Basına ve Kamuoyuna
Fethiye de tecavüze beraat.
Yıllar önce 8 erkeğin tecavüzüne uğrayan kadın arkadaşımızın başvurusuna rağmen dava açmaya gerek görmeyen Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi kadınların mücadelesi ve dayanışması sonucu açılan davanın dün yapılan 8 duruşmasında tecavüz sanıklarını “delil yetersizliği” nedeniyle beraat ettirdi. Bu karar bu memleketin adalet anlayışında ve işleyişinde erkek egemenliğinin kadınlara yönelik şiddeti, tecavüzü ne kadar ısrarla savunduğunun çok açık bir örneğidir.

27.4. 2012 tarihinde “Delil yetersizliği nedeniyle” tecavüz sanıklarının beraatına karar verilen davada İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporu, cep telefonlarını takibinde tecavüzcülerin olay yerinde bulunduğu raporu, jinekolog raporu, tecavüz sanıklarının birbirleriyle uyuşmayan çelişkili ifadeleri delil sayılmadı. Delillerin yanı sıra esas olarak tecavüze maruz bırakılan kadının beyanı varken beraat kararıyla bu ülkede devletin bir adalet kurumu eliyle tecavüzün yasal olduğu ilan edilmiş oldu.
Mahkeme tecavüzcü sanıkları suçsuz bulduğu için değil delil yetersizliğinden dolayı beraat ettirdi. . Sanıkların bilgisayarlarında teknik inceleme raporları verilmeyen avukatlar kararı temyiz edeceklerini, tecavüzde kadının beyanının esas olması gerektiğini, bu kararın tecavüzün mağduru olan binlerce kadın açısından da çok önemli olduğunu söylediler.
Dün Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava için Türkiye’nin çeşitli kentlerinden Fethiye ye gelen yüzlerce kadın adliye önünde bekledi. Beraat kararının açıklanmasının ardından tepkilerini ifade etmek için Fethiye Adliyesinden Fethiye merkeze yürüyüş yapmak isteyen kadınlar polisin engellemesi ve müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.
Ege ve Marmara Baroları başkanları imzasıyla ise Muğla Baro Başkanı olması sıfatıyla tecavüzcülerin avukatı olmasını eleştirdiğimiz için kadın örgütlerini “komplo kurmakla” suçlayan Mustafa İlker Gürkan’ı karar duruşmasının bir gün öncesinde destekleyen bir metin yayınlandı.Tecavüze uğrayan arkadaşımızla dayanışma gösterdiğimiz için hakkımızda “cahil güruh” diyen baro başkanları, “savcıları göreve” çağırarak davayı takip eden kadınlar hakkında işlem yapılmasını istedi.
N.Ç davasının zaman aşımına uğratıldığı yer de bir adalet kurumudur. Mahkemelerde tecavüzcüler aklanıyor ve Türkiye kadınlar için güvenilir ülke olmaktan iyice çıkıyor.

Bu davanın da süreci ve beraatla sonuçlanmasının tecavüze uğrayan kadınların ve çocukların mahkemeye gitmelerine karşı caydırıcı etkisi ortadadır. Tecavüzcüleri aklamanın sorumluluğunu taşıyan kurum ve kişiler aynı zamanda tecavüzü de teşvik etmekteler. Duyuruyoruz. Fatma Şahin’i ve bütün sorumluları tecavüze karsı adaletin yerini bulması için göreve çağırıyoruz.
Tecavüzlere karşı susmayacağız.
Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi