"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yürüyoruz; “Kürtaj Haktır, Karar Kadınların”

Tüm kadınları; seslerimizi birleştirmek, “kürtaj haktır karar kadınların” demek için 17 Haziran Pazar günü saat 16.00’da Pangaltı Metro çıkışında buluşmaya çağırıyoruz.

Çünkü kürtajın değil, kürtajın yasaklanmasının ya da süresinin kısaltılmasının cinayet olduğunu, kadınları “merdiven altlarında” ölüme terk etmek demek olduğunu biliyoruz.

Çünkü kürtaja yol açan istenmeyen gebeliklerin çoğunun sorumluluğunun, korunmayı reddeden, doğum kontrol yöntemlerini gündemine almayan erkeklerde olduğuna dikkat çekiyor ve erkekler için doğum kontrol merkezleri oluşturulsun istiyoruz.

Çünkü “Her kürtaj bir Uludere’dir” diyen Başbakan’ın aksine, kürtaj ve sezaryenin değil, Uludere’nin cinayet olduğunu biliyoruz.

Çünkü kadınlara yönelik bu son saldırının da, iktidarların kadın düşmanı politikalarının bir parçası olduğunu biliyoruz. Ne bedenimizin, ne doğurganlığımızın; iktidarların “nüfus politikaları”na alet edilmesine izin vermeyeceğiz!

Bedenimiz, cinselliğimiz ve doğurganlığımız; ne Başbakan, ne Bakanlar, ne Diyanet başkanları, ne de kocalar, ne babalar, ne sevgililer tarafından denetlenebilir!

Yasakçı, denetçi, kadın düşmanı politikalara yol vermemek için 17 Haziran Pazar günü İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer bir çok şehirde sokaklara çıkıyoruz. Bütün kadınları sokaklara çağırıyoruz.

KÜRTAJ HAKTIR KARAR KADINLARIN PLATFORMU