"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kadınlara Çağrı; “Kürtajın Süre Sınırı Yoktur”

Sağlık Bakanı, Recep Akdağ`ın, “başına kötü bir olay gelmişse de dogursun devlet bakar” açıklamasının tecavüz suçlarına meşru alan yarattığı ve tecavüz suçunun gereği gibi yargılanmadığı Türkiye`de, tecavüz suçunun bedeli kadına yükleniyor. Tecavüz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın dediği gibi, “kötü bir olay” değil, bir “erkeklik suçudur”. Kadınlar tecavüz sonrası gebeliği istemiyor, kürtaj hakkını talep ediyor.

Devlet tecavüzü yargılamadığı gibi tecavüz sonrasında kadınları doğurmaya zorluyor. 14 yaşında tecavüze maruz kalan Zeynep, hamile kalmasaydı suçu hiçkimseye anlatamayacaktı. Tecavüzcüsünü öldüren, N.Y., her ne olursa olsun gebeliği sonlandırmak istiyor. Tecavüze maruz kalan kadınlar uygulamadaki sorunlar, yasal ve fiili engellemeler nedeni ile kürtaj haklarını kullanamıyorlar.

“Tecavüze maruz kalan kadını değil, tecavüzcüyü cezalandır, tecavüz durumunda kürtajın süre sınırı yoktur” demek üzere basın açıklaması yapmak için tüm kadınları 8 Eylül Cumartesi saat 13.00de Galatasaray önünde buluşmaya ve yürüyüşe çağırıyoruz.