"Enter"a basıp içeriğe geçin

içeride dışarıda yanyanayız


25 Kasım Kadın Platformu, kadına yönelik şiddete Karşı Bakırköy Cezaevi önünde kadın tutsaklarla dayanışmak için basın açıklaması yaptı.

“Erkek devlet şiddetine karşı yaşasın kadın dayanışması” yazılı pwordpressrt açan kadınlar, zılgıtlar atarak Cezaevi önüne geldiklerinde, ellerindeki kırmızı karanfilleri cezaevi içerisine attılar.

Platform adına Gülistan Taşkıran bir açıklama yaptı.

‘DEVLET SIRTINI DÖNMEYE DEVAM ETTİ’
Taşkıran, geçen 25 Kasım’dan bu yana erkek şiddetinin, erkek devlet şiddetinin hız kesmeden devam ettiğini söyleyerek, 2012 yılında kadınların yaşadıkları sorunlara değindi. Taşkıran, “Devlet; karakollarından, savcılıklara, mahkemelerden, can güvenliği halinde başvurdukları idari birimlere kadar tüm kurumlarıyla, kadınlara sırtını dönmeye devam etti” dedi.
Gözaltında yaşanan şiddet, taciz ve tecavüze de değinen Taşkıran, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, içeride-dışarıda erkek devlet şiddetine karşı dayanışmak için burada, Bakırköy Cezaevinin önündeyiz. Bakırköy’de, Diyarbakır’da… cezaevinde olan bütün kız kardeşlerimize selamlarımızı göndermek, sesinizi duyuyoruz demek için, dayanışmak için buradayız” diye konuştu.

Açıklamanın ardından”Yan yanayız” yazılı pwordpressrtın asılı olduğu balonlar gökyüzüne bırakıldı.