"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Aralık 2012

Tecavüze Beraat!

Diyarbakır’da ahırda asılı bulunan ve akrabalarının 3 oğlu tarafından tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü ihtimali üzerinde durulan Havva Erdoğan’ın ölümüyle ilgili “suça azmettirmek” suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Abdurrahman Erdoğan, beraat etti.

Havva Erdoğan 29 Nisan 2009 tarihinde evinin ahırında asılmış olarak bulundu. Genç kadına yapılan otopside, öldürülmeden 1 ila 5 gün öncesinde tecavüze uğradığı tespit edildi.Raporun ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında genç kadının, akrabası Abdurrahman Erdoğan’ın çocukları Mehmet Erdoğan, Hüseyin Erdoğan ve 16 yaşındaki V.E. kardeşlerin tecavüzüne uğradığı belirlendi. Savcılık, genç kadının tecavüze uğradıktan sonra “intihar” süsü verilerek öldürüldüğünü tespit etti.

8 Mart’ı kutlamaya 35 yıl hapis

Mersin’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yürüyüşü organize eden 8 Mart Tertip Komitesi Üyesi 7 kadın hakkında toplam 35 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Yürüyüşte polisin tacizine uğrayan kadınların yaptıkları suç duyurusu ise takipsizlikle sonuçlandı.

Hemen hemen her eylem ve etkinliğin davalık veya yasak olduğu Mersin’de kadın eylem ve etkinlikleri de ‘suç’ kapsamında… Bu yılın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mersin’de düzenlenen yürüyüşle ilgili 7 kadın hakkında ‘Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet’ suçlamasıyla dava açıldı.