"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kadınlar Sokakları Terk Etmiyor

10 Mart günü, Kadıköy’de gerçekleşen Dünya Kadınlar Günü mitinginin ardından, Bursaspor taraftarları üç farklı noktada, eş zamanlı bir şekilde Kürt kadınlarına saldırmış, 12 yaşında bir çocuğu bıçaklamış ve bir çok kadını ağır bir şekilde yaralamıştı. Bu yaşanan saldırı esnasında alana girerken bütün kadınları didik didik aramaya çalışan polis saldırıları seyrederek, varoluş nedenini bir kez daha açıkça ortaya koymuştu. Bugün (11 Mart Pazartesi) saat 19:00 da, 8 Mart Platformunun yaptığı çağrıyla bir araya gelen kadınlar, yaşanan faşist saldırıyı protesto etti. Anarşist Kadınlar olarak biz de kara bayraklarımızla faşizme karşı sesimizi yükseltmek için oradaydık.

Kadıköy Altıyol’da aralarında BDP, DÖKH, KESK, SDP, BDSP ve Anarşist Kadınlar’ın da yer aldığı bir çok örgütün katılımıyla bir araya gelip yolu trafiğe kapatarak İskele Meydanına gerçekleştirilen yürüyüşte,  “Sokakları Terk Etmeyeceğiz Faşizme Teslim Olmayacağız Kadınlar Hesap Soruyor” yazan pwordpressrtın arkasında yürürken, yol boyunca attığımız sloganlarla, bir kez daha özgürlüğümüz için verdiğimiz bu mücadelede ne kadar kararlı olduğumuzu haykırdık. “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Erkek Vuruyor, Devlet Koruyor”, “Sokakları da Meydanları da Terk etmeyeceğiz” sloganlarıyla devam yürüyüşün ardından Kadıköy İskele Meydan’ında bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

“Sorumlu olan tek başına Bursaspor’lu taraftarlar değil, aynı zamanda yaşananlara göz yuman polis teşkilatıdır da”

Platorm adına basın açıklamasını okuyn Havva Mengi, bu yaşanan olaylar esnasında polisin yalnızca vakaları seyrederken, aynı zamanlarda BDP Parti Meclisi üyesi Serhat Bingöl’ün kardeşi Mücahit Bingöl’e işkence yapıp miting alanı civarında yarı baygın atmış olduklarını aktardıktan sonra şöyle devam etti:

“Bu saldırıların tesadüf olmadığını biliyor ve sadece faşist bir taraftar gurubunun ırkçı hezeyanı olarak da görmüyoruz.” Ana akımda bu saldırıların “taraftarlar arasında çıkan kavganın arasında kalan kadınlar” olarak yansıtılmasına tepki gösteren Mengi ekledi:

“Dün Kadıköy’de yaşanan saldırıdan sorumlu olan tek başına Bursaspor’lu taraftarlar değil, aynı zamanda yaşananlara göz yuman polis teşkilatıdır da. Buradan kadın arkadaşlarımıza vahşice saldıranlar ve buna göz yumanlar haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu saldırı, politik yaşamda, toplumsal mücadelede, cins mücadelesinde öne çıkan kadınlardan duyulan rahatsızlığı göstermektedir. Biz kadınlar, bu sistematik saldırılardan korkmuyoruz. Barış talebiyle meydanları dolduran Kürt kadınlarına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Onları rahatsız etmeye, sokakta, alanlarda olmaya, eşitlik özgürlük mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz”.