"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bu Sokakta Tecavüz Var!

bu-sokakta-tecavuz-var-1

10 Mart sabahı bir kadına saldırarak tecavüz girişiminde bulunan erkeklere sadece bir kişi müdahale etmiş, o kişiyi ağır yaralayan saldırganlar kadını zorla bir araca bindirerek Mis Sokak’tan kaçmıştı. Bu saldırı polisin engeliyle medyada sansüre maruz kalmıştı.

6 Nisan’da Mis Sokak girişinde toplanan, aralarında Anarşist Kadınlar, SKM, EHP’li Kadınlar, ÖGK ve LGBT bireylerin de bulunduğu birçok kadın, tecavüz girişiminin yaşandığı yere yürüyerek saldırıyı protesto etti. “Dikkat tecavüz mahalli” ve “Bu sokakta tecavüz var” yazılamaları yapan kadınlar duvarlara da aynı sloganların yazılı olduğu çıkartmaları yapıştırdı.

Kadınlar, “Bu sokakta tecavüz var” yazılı pwordpressrt ve “Tecavüzü seyreden tecavüze ortaktır”, “MOBESE’ler kimi izliyor?”, “Polis uyur biz sokaktayız”, “Kadına yönelik şiddete son” yazılı dövizler taşıdı.

“Geceleri de sokakları da istiyoruz”, “Bağır herkes duysun erek şiddeti son bulsun”; “Güvenlik bahane MOBESE’ler hikaye”, “Jin jiyan azadi” sloganları atarak yürüyen kadınlar olayın yaşandığı yerde basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Eylemde okunan basın açıklamasında yaşanan saldırı bir kez daha hatırlatıldı ve saldırının hesabının sorulacağı vurgulandı. Açıklamada olay anında hızla haber verilmesine rağmen, bir kaç yüz metre ileride olan Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü polislerinin yarım saat sonra geldikleri belirtildi.

Bazı basın mensuplarının olayı haber yapmak istediğini ve polisin çeşitli “uyarılarda” bulunduğunu söyleyen kadınlar, sessizliğini koruyan egemen medyayı eleştirerek bir açıklama yapmaları gerektiği belirtti.

Dava sürecinin bir an önce başlaması ve polisin delilleri acilen toplaması gerektiğini söyleyen kadınlar, “Geceleri ve gündüzleri, sokakları özgürce ve tedirgin olmadan yürümek istiyoruz. Sokaklarda erkek egemen şiddetin normalleştirilmesinin ve bu olayda olduğu gibi şiddete tanık olup da duyarsız kalanların karşısındayız. Çünkü susmak suça ortak olmaktır, bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun” dedi. Açıklamanın ardından kadınlar sloganlar, zılgıtlar eşliğinde Bekar sokağa yürüyerek eylemlerini sonlandırdılar.