"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kadıköy’de Kadınlar Sokaktaydı: “Kadınlar Sokağa Özgürleşmeye”

a
Dün (1 Temmuz Pazartesi) akşam saat 19:00’da, Kadıköy’de toplanan birçok kadın kurumu, devletin tecavüzcüleri korumaya yönelik politikalarını protesto etti. Bingöl, Mardin, Denizli, Antalya, Pozantı, Sincan ve İstanbul’da değişik dönemlerde yaşanan tecavüz saldırıları sonrasında devletin tecavüzcüleri korumasına karşı Kadıköy Boğa Heykeli’nde toplanan kadınlar, “Devlet tecavüzcüyü aklama, koruma, yargıla” pwordpressrtıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Aralarında Gökkuşağı Kadın Derneği, KESK’li Kadınlar, Sosyalist Kadın Meclisleri, İHD Kadın Komisyonu, TMMOB İKK Kadın Komisyonu, İMECE Kadın Sendikası, Yeni Demokrat Kadın, İşçi Mücadelesi’nden Kadınlar, EMEP’li, Halkevci, ÖDP’li, EHP’li, SDP’li, İKD’li Kadınların da yer aldığı eyleme, bizler de Anarşist Kadınlar olarak “Devlet Tecavüzdür”, “Kadınlar Sokakta”, “Adalet için İsyan” ve “Üzgün Değil Öfkeliyiz” yazılı dövizlerimizle katıldık.

Kürtçe ve Türkçe olarak gerçekleştirilen basın açıklamasında, E.A.’ya da olduğu gibi daha önce çocuk cezaevlerinde ve Kürt illerinde yaşanan sayısız tecavüzün savaş politikalarının, militarizmin ve tecavüzcüyü koruyan erkek egemen zihniyetin ürünü olduğu belirtildi. Yaşanan tecavüzlerin devlet eliyle sistematikleştirildiğinde dikkat çekildi. Yapılan basın açıklaması sonrası 3 Temmuz’da Denizli’de görülecek H.İ. davasına da çağrı yapılırken, H.İ.’nin avukatı davayla ilgili son gelişmeleri aktardı. Eylem’de H.İ.’nin duruşmasına dayanışma çağrısı yapıldıktan sonra, kadınlar Yoğurtçu Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yapılan yürüyüş boyunca “Kadınlar Sokağa, Özgürleşmeye”, “Tecavüzcü Devlet Hesap Verecek”, “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Jin Jiyan Azadi”, “Tecavüzcülerden Hesabı Kadınlar Soracak”, “Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet”, “Tacize, Tecavüze Son” sloganları atıldı. Ayrıca kadınlar “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” ve “Diren Lice Kadınlar Seninle” sloganları da atarak, Taksim’de ve Lice’de yaşanan direnişle de dayanışma gösterdi. Yol boyunca çevredekilerin de alkışlarla eşlik ettiği yürüyüşün ardından, Yoğurtçu Parkı’nda bir kadın forumu gerçekleştirildi. Forumda taciz ve tecavüze karşı kadın mücadelesinin büyütülmesi, kadın dayanışmasının yükseltilmesi, medyanın saldırgan ve cinsiyetçi diline karşı bir mücadele örülmesi konuşuldu.