"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kara Mor Hafta’da Buluşuyoruz

1a
Biz Anarşist Kadınlar, tacizin, tecavüzün, katliamların ve var oluşumuza yönelik tüm saldırıların ortasında; direnişi, mücadeleyi, dayanışmayı ve özgürlüğü hep birlikte yaratmayı seçtik. Bugünse kendi sözümüzü çoğaltmak, kız kardeşlerimizle buluşmak, yaşanmışlıklarımızı da hayallerimizi de paylaşmak için bir bahane yarattık. “Bir gün değil her gün bizimdir” diyerek, kadınların isyan ve mücadele günü olarak sembolleşen 8 Mart’a yaklaştığımız bu haftayı KaraMor’a boyadık.
KaraMor Hafta’da, yaşamın her alanında olduğu gibi edebiyatta kadınları yok sayan; aşağılayan; kadın düşmanlığını yaratan, besleyen ve yazan “erk”ek edebiyatçıları konuşacağız. Varoluşunu kadınları baskılayarak sağlayan erkek iktidarlara ve tüm iktidarlara karşı mücadele eden, özgürleşen, devrimi kendi elleriyle yaratan ve anarşist kadın mücadelesini bugüne taşıyan Mujeres Libres’i anlatacak; İberya’nın özgür kadınlarının mücadelesini paylaşacağız. Erkek ve devlet şiddetine karşı direnirken, erkek egemenliğinin baskısından ve şiddetinden kurtulmak için biz Anarşist Kadınlar’ın ne istediği sorusunu hep beraberce yanıtlayacağız.
Yaşamlarımızı yeniden inşa edebilmek, özgürlüğümüzü kendi ellerimizle hep beraber yaratabilmek için tüm kadınlara sesleniyoruz. 8 Mart yaklaşırken, kadın dayanışmamızın gücüne bugünlerde daha da çok ihtiyaç duyarken; tüm kız kardeşlerimizi Anarşist Kadınlar olarak 26A Atölye’de düzenleyeceğimiz KaraMor Hafta’ya bekliyoruz.
* Etkinliklerimiz sadece kadınlara açıktır