"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yunanistan’da Düzenlenen Dayanışma Ve Özgürlük Festivalindeyiz!

5-7 Temmuz tarihleri arasında Anarşist Politik Örgütlenme’nin (A.P.O) çağrısıyla Atina’da birincisi düzenlenen “Sosyal, Sınıfsal ve Enternasyonal Dayanışma için Özgürlükçü Festival” de Anarşist Kadınlar olarak ilk gün “Yunanistan’dan Türkiye’ye Kadın Özgürlük Mücadeleleri” başlıklı bir oturum gerçekleştirdik.

Oturumumuzu iki yıl önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle beraber ilişkimizin yoğunlaştığı , bu iki yıllık süreç içerisinde mücadele deneyimimizi paylaştığımız ve bu süreç içerisinde kuruluşunu tamamlayan Ataerki Karşıtı Grup ile birlikte gerçekleştirdik. Mücadelemizi ve dayanışmamızı büyütmenin mutluluğuyla farklı coğrafyalarda yaşayan pek çok kadına bir kez daha seslendik.

Gerçekleştirdiğimiz oturumda; kadınların mücadele etmesinin gerekliliğini vurgularken coğrafyamızda kadınların toplumdaki yerinden bahsettik ve Anarşist Kadınlar olarak verdiğimiz mücadelenin anlaşılması için bu noktanın çok önemli olduğunun altını çizdik.İki yılı aşkın süredir yaşadığımız OHAL’in biz kadınlara etkisini; bu süreçte artan kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve katliamlardan ve devletin tüm bunları nasıl meşrulaştırdığından bahsettik. Bu baskının sosyal, ekonomik ve politik boyutlarını vurgularken devletin yükselttiği muhafazakarlığın bu baskıdaki rolüne değindik.

Tüm bu erkek egemen baskılara karşı patronun sömürüsüne karşı direnen kadınlardan devletlerin savaşında sınırdışı edilen göçmen kadınların dayanışmasına; toprağı, suyu ve yaşam alanları için direnen kadınlardan tacize tecavüze karşı koyan kadınların mücadelesini ve deneyimlerini paylaştık.

Erkek egemen sistemin, kapitalizmin ve devletin bulunduğumuz her yerde, biz kadınlara saldırılarına karşı, bütünlüklü mücadelenin gerekliliği ile konuşmamızı bitirdiğimiz son bölümde, devrimi ancak bugünden başlayarak gerçekleştirebileceğimizi ve bunun da ancak biz kadınların özörgütlü mücadelesiyle mümkün olabileceğini vurguladık. Yunanistan’da bu kaygı ve mücadele hattıyla örgütlü kadın mücadelesi veren Ataerki Karşıtı Grup’tan yoldaşlarımızı selamladık.

Yaşasın Kadın Dayanışması!
Yaşasın Kadınlar, Yaşasın Mücadelemiz!

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir