"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yaşasın 8Mart Yaşasın Kadınlar!

8 Mart’ta gün boyu sokaklardaydık. Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda toplanarak gazete ve bildiri dağımımızı gerçekleştirdik. Bütün kadınlara dedik ki: “Gelin, 8 Mart Gece Yürüyüşü’nde isyanımızı birlikte haykıralım!”

Kabataş iskelesinde birçok kadınla buluşmamızın ardından birlikte Taksim’e ulaştık. Taksim “kapalı”ydı. Valilik, polis, bir bütün halinde devlet Taksim’i (sözde) bizim güvenliğimiz gerekçesiyle bize kapatmıştı. Açtık Taksim’in kapısını, biliyorduk kapatmaları korkularındandı.

Fransız Konsolosluğu’nun önünden başlayacaktı yürüyüş, polis orayı da kapatmıştı. Bir süre barikatlar zorlandı, sonra polisin binlerce kadına saldırısı başladı. Bitti mi eylem, bitmedi! Ara sokaklarda, yanyollarda saatlerce sürdü.

Anadolu yakasında oturanlarımız vapura bindi Kadıköy’e geçmek için, vapurda da sürdü coşku. Vapurdan inince bitti mi eylem, bitmedi!

Kadıköy iskeleden çarşıya, çarşıdan Bahariye Caddesi’ne çıkan sokaklara kadar ıslıklarla, zılgıtlarla,sloganlarla, isyan çığlıklarımızla sürdürdük eylemi. Şimdi 8 Mart bitti. 8 Mart bitince bitti mi mücadele, bitmedi!

8 Mart bir gündür, her gün bizimdir!

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir