"Enter"a basıp içeriğe geçin

Şule Çet İsyanımızdır!

Yüzlerce Kadın Bugün Şule İçin Ankara’daydık.

Ankara’da Yelken Plaza’dan atılarak katledilen Şule Çet’in 2. Duruşması görüldü. Kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşen davada yüzlerce insan duruşma salonunun yetersizliği nedeniyle dışarıda kaldı.

Şule Çet’in katilleri Berk Akand ve Çağatay Aksu’nun “kasten öldürme”, “cinsel saldırı ve hürriyeti tahdit” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada, katillerin avukatları ilk mahkemede olduğu gibi ailesinin Şule’ye para göndermediğini, annesi 2 yıl önce vefat ettiği için psikolojisinin bozuk olduğunu ayrıca kullandığı anti depresanın intihara yönlendirme gibi yan etkilerinin olduğunu ve intihar ettiğini iddia etti. Çet ailesinin avukatı ise anti depresanın Şule’nin eşyalarının arasından çıkmadığını Şule’ye olay gecesi sanıkların verdiğini, Şule’nin annesinin 2 yıl önce değil 2009 yılında vefat ettiğini, ailesinin para göndermediği iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını aksinin bwordpress dekontlarıyla ispatlanabileceğini söyledi. Çağatay Aksu’nun annesinin “oğlumu ertesi gün o halde gördüğümde dayanamadım” sözleri tepki çekti. Sanık avukatları tüm savunmalarını intihar üzerine kuruyorken, Çağatay Aksu savunma yaptığı sırada “70 metre yüksekten atılan bir kadın” ifadesini kullandı.

Çet ailesinin avukatları Mersin Üniversitesi’nden aldığı raporda elle boğma olgusu, Şule’nin tırnaklarında sanıklara ait dokular, anal bölgede tükürük ve ısırık bulunduğu, Şule’ye tecavüz edildiğinin bu raporlarla tespit edildiğini söyledi.

Mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına ve olay yeri kamera görüntülerini içeren CD’lerin dudak okuma konusunda uzman bilirkişiye gönderilmesine, sanıkların aralarında ve olay sırası ve sonrasındaki konuşmaların tespit edilmesine, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 10 Temmuz tarihine ertelendi.

Duruşma sonrasında kadın örgütleri, avukatlar ve Şule Çet’in ailesi Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir