"Enter"a basıp içeriğe geçin

8 Mart 2020 “KADINLARA ÖZGÜRLÜK”

‘’Özgürlük Benim, Yaşam Benim; Her Gün Benim ‘’ şiarıyla 8 Mart (dün) 14.00’da Kadıköy Kadın Buluşması’nda, akşam 19.00’da da Taksim Gece Yürüyüşü’nde buluştuk.

Kadıköy’de “Kadınlara Özgürlük” yazılı pwordpressrtımızla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüzün ardından Beşiktaş İskelesi’nde yüzlerce kadınla biraraya geldik. Burada sloganlarımızla, ıslıklarımızla, halaylarımızıla erkek egemenlere ve onların erkek politikalarına karşı buradayız dedik. Kadın buluşmasının ardından, Gece Yürüyüşü için Taksim’e geçtik.

İstanbul Valiliği Taksim’de yapılacak 8 Mart Gece Yürüyüşü’nü engellemek amacıyla İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm yolları kapatmıştı. Metrolar Taksim Durağı’nda durmadı, Füniküler hattı iptal edildi. İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm sokaklar çelik bariyerlerle kapatıldı. Taksim ve çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisleri, TOMA ve zırhlı polis aracı konuşlandırıldı.

Ama biz kadınlar tüm yasaklara ve polis ablukasına rağmen çeşitli yollardan sloganlar atarak İstiklal Caddesi’ne yürüyüşe geçtik. Sıraselviler’deki İstanbul Kent Hastanesi önünde bulunan büyük bir kadın grubu polis tarafından sıkıştırıldı, Tarlabaşı tarafından İstiklal’e girmeye çalışan kadınlar da engellendi.
Yasak emrini veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Kadınlar burada, Süleyman nerede?” sloganıyla tepki gösterdik.

Tophane’ye doğru yürüyen etraftakiler tencerelere vurarak bizlere destek verdi. Tophane’den Karaköy’e inen yüzlerce kadın burada trafiği keserek Eminönü’ne doğru yürüdü.

Polis eylem boyunca caddeye çıkmak isteyen gruplardaki toplam 34 kişiyi gözaltına aldı. Valilik kararıyla bariyer çekilerek kapatılan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi gece yarısına doğru yaya trafiğine açıldı.

Gözaltına alınan kadınlar bugün serbest bırakılmışken, 8 Mart’ın coşkusu ve kadın mücadelesinin gücüyle bir kez daha belirtmek istiyoruz ki erkek egemen iktidarlar baskı, şiddet ve tehditlerle bizleri yıldırmak istese de özgürlüğümüz ve yaşamlarımız için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. 8 Mart’ta ve her gün sokaklarda olacağız.
Yaşasın Kadınlar! Yaşasın Mücadelemiz!

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir