"Enter"a basıp içeriğe geçin

Şiddete Karşı Kadıköy Sokaklarındayız

Yaşadığımız topraklarda biz kadınlar her gün en yakınımızdaki erkekler tarafından şiddete uğruyor, katlediliyoruz. Şiddetten kurtulmak, özgürce yaşamak için tek çaremizin kadın kadına bir mücadele olduğunu biliyoruz. “Onları” bir erkek tarafından şiddete uğrayıp karakola gidince polislerin “aile içinde olur böyle şeyler” demesinden; tacizcileri, tecavüzcüleri, kadınları katleden erkekleri aklayan devletin adaletinden, kadın düşmanı yasalarından tanıyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda devlet “aileyi parçalar, eşcinselliği meşrulaştırır” diyerek İstanbul Sözleşmesi’nin tarafı olmaktan çekilmeyi gündeme getirdi. Böylece devletin her fırsatta kadınlara nasıl saldırdığını ve devletin erkekliğini bir kez daha görmüş olduk. Ancak erkeklerin ve erkek devletin saldırıları biz kadınları yıldırmadı, yıldıramayacak.

Dün gece “İstanbul Sözleşmesinden çekilebiliriz.” diyen erkek devlete cevabımızla Kadıköy sokaklarındaydık. Bugüne kadar mücadelemizi devletin kararlarıyla değil kadın kadına dayanışmayı örgütleyerek verdik, bugün de “KADIN DAYANIŞMASI YAŞATIR” diyerek bu dayanışmayı büyütüyoruz. Yaşamımız hakkından kararlar almaya çalışan devlet kadınlardan korksun.

KADINLAR ŞİDDETİ AFFETMEYECEK!

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir