Roseteks İşçilerine Polis Saldırısı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 2 aylık maaşları verilmeden ve tüm hakları gasp edilerek işten çıkartılan Roseteks işçileri haftalardır, Roseteks patronunun ortağı olduğu Levent’teki Köşebaşı isimli lüks restoran önünde oturma eylemi düzenliyorlar.

Hey Tekstil, Roseteks, BEDAŞ, Kiğılı, Darkmen işçilerinin ve Cansel Malatyalı’nın her Cumartesi gerçekleştirdikleri Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi önüne yapılan ortak yürüyüşten sonra, Roseteks işçileri Köşebaşı Restoran önüne gitmek için Levent’e geçtiklerinde polis barikatlarıyla karşılaştılar.

7. haftalarında da Köşebaşı Restoran önüne giden işçilere polis ilk önce kalkanlarıyla barikat oluşturdu ardından da biber gazıyla saldırdı. Biber gazına rağmen “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atarak oturma eylemi yapan işçiler, polisin saldırısına rağmen Köşebaşı Restoran önüne gitmek için direndiler.

Polis saldırısı sonrasında 2 işçi hastaneye kaldırıldı, Avukat Şükriye Erden’in ise kolu çatladı. Gece saat 12’ye kadar oturma eylemlerini sürdüren Roseteks işçileri Pazar günü de Levent Köşebaşı Restoran önüne giderek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Biz Roseteks işçileri, alın terimiz için direnmeye devam ediyoruz. Bu yedinci haftamızda Kösebaşı’nın tüm baskılarına rağmen direnmeye devam edeceğiz, yılmadık, yılmayacağız. Ne barikatlar ne de biber gazı bizi yıldıramaz. Ali Akkaş polisleri üstümüze salarak bizi korkutucağını mı sanıyorsun, yanılıyorsun korkmayacağız”dediler.