Süreyyapaşa Hastanesi’nde taşeron işçileri direniyor

Süreyyapaşa Hastanesi’nde taşeron şirket değişimi yapılırken işten atılan taşeron işçilerin Süreyyapaşa Hastanesi C Blok önündeki 100 güne yaklaşan direnişleri sürüyor.
23 Temmuz’da direnişe başlayan Dev Sağlık İş’li Süreyyapaşa işçilerine, hastaneye gelen yeni taşeron şirket “İş kanunundan doğan tüm alacaklarımızı aldık” yazılı ibranameyi imzalatmak istemiş; ancak taşeron işçiler, hiçbir alacaklarını almadıkları için ibranameyi imzalamayarak işten atılmışlardı.
Sabah erken saatlerden gece yarılarına kadar direniş çadırında bekleyen taşeron işçilere, hastane içerisindeki diğer taşeron işçilerden, SES üyelerinden TTB üyesi doktorlara kadar çok sayıda insan destek veriyor.
Direnişin ikinci ayında Taşeron işçiler Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Hastanesi önünde buluşarak “İşten atılan işçiler geri alınsın Süreyyapaşa Hastanesi İşçileri” yazılı pankart ile E-5 Karayolu’nda oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapatmıştı.
Neredeyse tüm bloklarında, bölümlerinde taşeron sistemiyle işçileri sömüren Süreyyapaşa Hastanesi’nde on seneden fazla bir süredir çalışan taşeron işçiler, taşeron şirketin ve hastane yönetiminin tüm baskılarına rağmen direnişini büyük bir inançla sürdürüyor.