Bakırköy Kadın Ve Çocuk Tutukevi’nde Yangın: 4 Kadın Hastaneye Kaldırıldı.

Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’nde çıkan yangında dumandan etkilenen 4 kadın hastaneye kaldırıldı.

Tutukevindeki koğuşlardan birinde bir yatağın yandığı yönünde itfaiyeye ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine Bakırköy itfaiye grubuna bağlı 4 araç ile ambulanslar tutukevine yönlendirildi İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, dumandan etkilenen 4 kadın Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bu arada, tutukevinde açlık grevinde olanlara destek vermek amacıyla dışarıda bekleyen grupta yer alanlardan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisi buradayken itfaiye ve ambulansların tutukevine girdiğini söyledi. Bilgi almak amacıyla içeriye girdiğini kaydeden Tuncel, ”Çocuk koğuşunda bir durum olduğuna dair bilgi var ama net değil. Ambulansla yaralılar hastaneye taşındı” dedi.

Cezaevine giden yolu panzer ve çevik kuvvetle kapatan polis, girişlere izin vermiyor. Açlık grevi eylemini izlemek için cezaevinin önüne giden gazetecilere de aynı yasak uygulanıyor. Bakırköy cezaevinin önü abluka altında iken, açlık grevleri de devam ediyor.