“Ayda 12.000 Liraya Güzellik Ayda 1.000 Liraya Yaşamak” – Didem Erbak

“Ünlü zenginlerden Derin Mermerci, güzelleşmek için oldukça çaba sarf ediyor. Haftada 3-4 kez yogaya, 3 kez pilatese gidiyor. Ayda bir kese yaptırıyor. Haftada 2 kez manikür, pedikür ve el ayak masajını ihmal etmiyor. Yine 15 günde bir saçını boyatıyor, her gün fön çektiriyor. Ve tüm bunlara ayda sadece 12 bin lira harcıyor.”
Evet, sadece 12 bin lira!
Kadıköy – Bostancı hattında şoförlük yapan Mehmet ise bu coğrafyada yaşayan ve çoğunluğu oluşturan birçok insan gibi, aylık 550 lira kiraya, 60 lira su faturasına, 70 lira elektrik faturasına, aylık en az 200 lira ısınmaya, 200 lira ulaşıma (tabi varsa karısı ve çocuklarının ulaşım parası da eklenmeli) harcıyor; günde en az 3 ekmek aldığını düşünürsek de aylık en az 90 lira ekmeğe veriyor. Günlük ev ihtiyaçları( yemek, su vs.), varsa çocukların okul masrafları da en az 300 lirayı buluyor olsa gerek. Ve tüm bunlara ayda sadece 1000 lira harcıyor.
Evet, sadece 1000 lira!
Fakat 1000 lira harcamasına rağmen tüm bu ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Güzelleşmek uğruna çaba harcayan Derin Mermercinin aksine; Mehmet ve onun gibi binlercesi yaşamak uğruna çaba harcıyor.
Evet, sadece yaşamak uğruna…

Didem Erbak [email protected]