Her Yer İsyan Her Yer Anarşi

yunanistan

Taksim’de başlayan isyan, sadece Ankara, Antakya, Adana, İzmir’den dayanışma eylemleriyle büyümedi. Dünyanın birçok yerinden Taksim’deki isyanla dayanışma mesajları ve eylem haberleri gelmeye devam ediyor. Bu eylemlerin büyük çoğunluğu, Yunanistan’daki yoldaşlardan geldi. Selanik ve Atina’da konsolosluklar önünde gerçekleşen eylemlerle, isyanın kara bayrağı her yerde büyümeye devam ediyor.

Uluslararası Anarşist Federasyon, Bulgaristan Anarşist Federasyonu ve CNT de İstanbul’da direnen insanlarla dayanışmak için isyan boyunca yazılan ilgili metinleri kendi dillerine tercüme edip olabildiğince yaygınlaştırıyor.

İstanbul’daki isyana uluslararası destek aynı zamanda, Viyana’dan, Bükreş’ten, ABD’nin birçok eyaletinden gelmeye devam ediyor.

Selanik’te anarşistler “Derhal ve Sonuna Kadar Ayaklanma” çağrısı yaparken, “Sınıf Kardeşlerimizle Dayanışma İçindeyiz” dediler.

Viyana’da ise anarşistler “Her yer Taksim Her Yer Direniş” diyerek direnişi selamladılar.

atina dayanışma selanik daynışma.jpg2 selanikten dayanışma yunanistan arnavutluk türkye, düşmanarımız meclisin ve bankaların içinde

Bu yazı Meydan Gazetesi’nin 10. sayısında yayımlanmıştır.