Katil Coca Cola’nın Gizli Formülü Bulundu

Son zamanlarda internet üzerinden satış yapan bir sitede satışa sunulan eski bir defter oldukça dikkat çekti, çünkü yıllardır bir sır gibi saklanan Coca Cola’ya ait formülün defterde olduğu iddia ediliyordu. Bu defteri satışa çıkaran antikacının anlattığına göre, defter yıllar önce eski bir kimyager tarafından bu antikacıya satılmıştı. Antikacı bu defterde yaptığı incelemede Coca-Cola tarafından 127 yıldır bir sır gibi saklanan formülüne rastlamıştı ve onu satmaya karar vermişti: tam 15 milyon dolara.

Herkesi şaşırtan bu gelişme üzerine Coca Cola şirketi bu defterde yazılanlar ile ilgili bir inceleme yaptı ve ardından açıkladı: Defterdeki formüle göre yapılırsa tadı biraz değişik olur.

İlk günkü formüllerinin yıllardır değişmediğini söyleyen Coca Cola yetkililerinin, defterdeki formülde eksik buldukları şey aslında ortada. Yıllardır sendikal mücadele veren işçileri, sendikacıları katleden şirketin defterde yazılı formülde tek eksiği, döktü kan. Evet, defterdeki formüle göre Cola’nın tadı biraz değişik olabilir, çünkü formülde Coca Cola’nın yıllardır katlettiği işçilerini kanı yok!

Bu yazı Meydan Gazetesi’nin 10. sayısında yayımlanmıştır.