Sosyal Medya Paylaşımı Yüzünden İşten Atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde 7 yıldır çalışan 35 yaşındaki Tekin Beyaz adlı işçi sosyal medyada Taksim direnişi ile alakalı yazdığı mesajlar yüzünden işten atıldı.

Taksim Gezi Parkı direnişine destek amacıyla İzmit’te yapılan gösterilerde polisin attığı biber gazının annesinin evine gelmesi ve evin adeta gazla dolmasıyla beraber annesi fenalaşan Tekin Beyaz adlı işçi, facebooktan polise ve atılan gaz bombalarına öfkesini dile getirdiği için işten atıldı.

Sosyal Medya paylaşımının ardından sabah saatlerinde evinden baskın ile gözaltına alınan Tekin, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Önce Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ndeki ofis hizmetinden bir otoparkta temizlik işine sürgün edilen Tekin Beyaz sürgüne itiraz ederek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştü. Ancak belediye başkanı yapılan görüşmede kendisine yapılanın az bile olduğunu söyleyerek Tekin Beyaz’ın işten atılması talimatını verdi. Böylece Tekin Beyaz 7 yıldır çalıştığı büyükşehir belediyesinden hiçbir hakkı ödenmeden işten atıldı.