Kadınlar “Devlet tecavüzcüyü aklama, koruma, yargıla” dediler

Kadıköy’de toplanan kadınlar, devletin tecavüzcüleri korumaya yönelik politikalarını protesto etti. Bingöl, Mardin, Denizli, Antalya, Pozantı, Sincan ve İstanbul’da değişik dönemlerde yaşanan tecavüz saldırıları sonrasında devletin tecavüzcüleri korumasına karşı Kadıköy Boğa Heykeli’nde toplanan kadınlar, “Devlet tecavüzcüyü aklama, koruma, yargıla” pankartıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme; Anarşist Kadınlar, Gökkuşağı Kadın Derneği, KESK’li Kadınlar, Sosyalist Kadın Meclisleri, İHD Kadın Komisyonu, TMMOB İKK Kadın Komisyonu, İMECE Kadın Sendikası, Yeni Demokrat Kadın, İşçi Mücadelesi’nden Kadınlar, EMEP’li, Halkevci, ÖDP’li, EHP’li, SDP’li ve İKD’li kadınlar katıldılar.

Kürtçe ve Türkçe okunan basın açıklamasında, E.A.’ya da olduğu gibi daha önce çocuk cezaevlerinde ve Kürt illerinde yaşanan sayısız tecavüzün savaş politikalarının, militarizmin ve tecavüzcüyü koruyan erkek egemen zihniyetin ürünü olduğu belirtildi. Açıklamanın ardından Kadıköy Meydan’dan Yoğurtçu Parkı’na doğru yürüyüşe geçildi.

Kadınlar Yoğurtçu Parkı’nda bir kadın forumu gerçekleştirdi. Forumda taciz ve tecavüze karşı kadın mücadelesinin büyütülmesi, kadın dayanışmasının yükseltilmesi, medyanın saldırgan ve cinsiyetçi diline karşı bir mücadele örülmesi konuşuldu.

 

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 11. sayısında yayımlanmıştır.