Kaya Gazı Protestocularına Gözaltı

İngiltere’de ‘enerjide dışa bağımlılığı azaltacağı, yeni iş alanları yaratacağı ve doğalgaz faturalarını düşüreceği’ gerekçesiyle Başbakan David Cameron tarafından ısrarla savunulan kaya gazına yönelik protesto eylemleri sürüyor.

Kaya gazı şirketlerinden Cuadrilla’nın Batı Sussex’de çıkarmak istediği kaya gazına karşı çıkan eylemcilere polisin saldırısı da sert oldu. 30 kadar eylemci kamu düzenini bozmak, özel mülke zarar vermek gibi suçlamalarla gözaltına alındı. Ayrıca polis, Balcombe ve Cuckfield bölgelerinde toplanan yüzlerce eylemciye de engel olarak yaklaşılmasına izin vermedi.

Eylemcilerden bazıları gözaltına alındıktan sonra kefaletle serbest bırakıldı. Daha sonrasında yapılan açıklamada ise şunlar dillendirildi: “Mesajımızı buradan çok güçlü bir şekilde ilettiğimizi düşünüyorum. Bilinmelidir ki, kaya gazına ne ihtiyacımız var, ne de istiyoruz”.

Cuadrilla şirketinin Londra’daki bürosuna yönelik daha önce de eylemler yapılmış, bir grup eylemci kendilerini büroya zincirlemişti. Ayrıca Balcombe’de bir haftalık bir kamp sonrası Cuadrilla şirketi çalışmalarına ara vermek zorunda kalmıştı.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 12. sayısında yayımlanmıştır.