Ethem Sarısülük’ün Katili Polisi Mahkeme Koruyor

Taksim Gezi Direnişi sürecinin ilk günlerinde Ankara’da, polisin silahıyla yakın mesafeden başından vurduğu Ethem Sarısülük, yaşamını yitirmişti. 23 Eylül günü 6. Ağır Ceza’da Ethem’i öldüren çevik kuvvet polisi Ahmet Şahbaz’ın ilk duruşması görüldü. Mahkeme de taktığı peruk düştüğü için deşifre olan Şahbaz, “can güvenliği” gerekçesiyle Ankara dışında bir ile tayin edilecek.

Ahmet Şahbaz’ı korumaya yönelik yoğun güvenlik önlemleri alınan duruşmada polis provokasyonu ile arbede çıkmıştı. Duruşma 28 Ekim’e ertelendi ancak polis Ahmet Şahbaz’ın bir başka yere tayin edildiği bilgisi, yargılama sürecini de başka bir boyuta taşımış oldu. Mahkemeye bu bilginin sunulmasının ardından yargılama da Şahbaz’ın tayin edildiği ile taşınacak.

Ahmet Şahbaz’ın tayin edilmesi ile ilgili Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar kendilerine bu konuda henüz net bir bilgi ulaşmadığını belirterek; “Eğer Şahbaz’ın tayini doğru ise bu bilgi önümüzdeki duruşmada mahkeme heyetine sunulacak demektir ve bundan sonraki yargılama süreci, tayin edilen ile taşınacaktır. Polis yargılamalarında sık gördüğümüz bu taktik sık sık gerçekleştirilen tayinlerle yargılama sürecini uzatma, neredeyse imkansız hale getirme taktiğidir. Türkiye’de yargının çivisi çıktı” diye konuştu.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 13. sayısında yayımlanmıştır.