Kazova İşçileri Kooperatifleşiyor

Kazova işçileri, sekiz aydır süren direnişlerinin ardından makinelere el koydu. Onlar, patronların onlardan çaldıklarını geri almak için yola çıktı ve şimdi aylardır verdikleri mücadelenin zaferini yaşıyorlar.

Meydan Gazetesi- Kazova İşçileri

Kazova’da halihazırda üretim yapılmakta olan makinelerin haciz işlemlerine başlandı. Makineler, vinçler aracılığıyla teker teker kamyonlara yüklendi, işçilerin Kağıthane’de tuttuğu ve patronsuz üretimin devam edeceği yeni yerlerine taşındı. Kazova işçiler şimdi, kooperatifleşmeye doğru adım adım ilerliyorlar.

İşçilerden Bülent Ünal mücadelelerinin bir zafer olduğunu hatırlatarak “Bu daha başlangıç, biz Gaye Somuncu, Umut ve Ümit Somuncu’yu teşhir etmeye devam edeceğiz. İşten atılan doksan dört arkadaşımızın hakkını alana kadar mücadelemize devam edeceğiz… Yeni aldığımız bir habere göre Umut Somuncu şu anda direnişte olmayan bazı işçi arkadaşlarımıza ulaşmış ve ‘ben onlara paralarını ödedim, makineleri de onlara verdim’ demiş, biz bunları kendi alın terimizle aldık, biz kazandık.” dedi.

Kazova işçileri, zaferlerini “Direniş Günleri Filmleri Festivali” ile kutlayacaklar. 1-3 Kasım tarihleri arasında Bomonti’de direniş çadırı önünde gerçekleştirecekleri festivale herkesi de davet ediyorlar. Kazova işçileri, 11 Kasım’da görülecek diğer bir diğer davayı beklerken, fabrikadan evrak oyunlarıyla kaçılan 22 makineyi de almadan fabrika önündeki direnişlerini sonlandırmamaya da kararlı.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 14. sayısında yayımlanmıştır.