Medeni Yıldırım’ın Kardeşi Vicdani Reddini Açıkladı

Geçtiğimiz Haziran ayında Lice’de, kalekol yapımı protestosuna askerler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın kardeşi Mehmet Yıldırım vicdani reddini açıkladı. Yıldırım, açıklamasında “Aldığım silahla kendi halkıma karşı mı koruyacağım devleti?” diye sordu.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi’nde yaptığı açıklama ile vicdani reddini ilan eden Mehmet Yıldırım ve 3 yıldır asker kaçağı olduğunu ve kardeşinin katledilmesinden önce de askere gitmeyi düşünmediğini ifade ederek, “TSK’nın geçmişte bölgede birçok kişiyi öldüren silahlarını kullanmayacağını” söyledi.

Devletin Kürtlere karşı hep aynı tutumu gösterdiğini söyleyen Yıldırım, “Askeri otoritede bulunmak, emir almak istemiyorum. Zaten kendi halkını öldüren bir orduya mensup olmak istemiyorum. Bedeli ne olursa olsun, karşıma ne olarak çıkarsa çıksın yapmayacağım, reddediyorum. Önümüzdeki süreçlerde ne ile karşılaşırsam da kararım nettir.” şeklinde konuştu. Bugüne kadar vicdani retçilerin tutuklanarak cezaevine konduğunu hatırlatan Yıldırım, askerliği reddettiğini belirterek, “Elime koyacakları silahı düşünüyorum da kaç insanın kanına girmiştir.” diyerek bögede yaşanan katliamlara vurgu yaptı.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 15. sayısında yayımlanmıştır.