Yenice Köyü’nde Yüksek Gerilim Var

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından projelendirilen ve Balıkesir’den başlayıp Çanakkale’nin Biga ve Lapseki ilçelerine ulaşan enerji iletim hattı, Yenice Köyünde tepkiyle karşılandı. Lapseki’ye bağlı Yeniceköy’de enerji nakil hattının tarlalardan ve meyve bahçeleri üzerinden geçecek olması nedeniyle köylüler nöbet tutmaya başladı.

TEİAŞ çalışanlarını engelleyeceklerini söyleyen köylüler; “Tarlalarımız zarar görecek, meyve bahçelerimizin içine direkler dikilecek. Bu direkler her dikildiği yerde 500 metrekare yer işgal ediyor. Küçük parçalara sahip meyve bahçelerinde ekecek yerimiz kalmayacak. Bizleri resmen tarlalarımızdan kovuyorlar. En riskli tarafı yüksek gerilimin yayacağı radyasyondur. Birileri 3-5 kuruş kar elde edecek diye yaşamlarımızı hiçe saymalarına asla izin veremeyiz.” dediler.

Köylüler direk ölçümü için gelen görevlileri kovalayıp dereye attılar ve barikat oluşturdular. Köylülerin sert direnişi sonucunda yetkililer, Lapseki Adliyesi’nde görev yapan hakimin olayların can ve mal kaybına dönüşmemesi için verdiği talimatla geri adım attı.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 15. saysında yayımlanmıştır.