Migros İşçileri Direniyor

Migros Depo bünyesinde faaliyet gösteren CEVA LOJİSTİKte çalışan 18 işçi DGD-SEN (Depo, Antrepo, Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı Sendikası)’e üye oldukları için işten atıldı.

24 Aralık sabahı Migros Depo bünyesinde faaliyet gösteren CEVA LOJİSTİK Firmasından DGD-SEN üyesi olan 18 işçi, çeşitli nedenlerle işten atıldılar.

İşten atılan işçiler, 27 Aralık Cuma günü Migros ve Ceva’nın faaliyet gösterdiği Şekerpınar’daki Migros Depo önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek direnişe başladılar.

Direnişi işlerine dönene kadar devam ettireceklerini belirten işçiler, 29 Aralık Pazar günü ise Kadıköy Boğa Meydanı’nda bir araya geldiler. İşçiler buradan Çarşı Migros önüne kadar yürüyüş yaptılar.
Yürüyüş boyunca; “Direne direne kazanacağız!”, “Sendika hakkımız engellenemez!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz!”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!”, sloganları ile Migros önüne kadar yürüyen işçiler, burada basın açıklamasını gerçekleştirdiler.

Basın açıklamasından sonra işçiler, Migros içerisine girip alışveriş yapanlara teşhir konuşmaları yaparak, direniş kazanımla sonuçlanana kadar Migros’tan alışveriş yapmamalarını istediler. Daha sonra, “Bütün Migros’ları eylem alanına çevirip, her yerde teşhir edeceğiz” diyerek dışarı çıktılar. Dışarıda bekleyen kalabalık işçileri alkışlarla karşıladı.

İşçiler eyleme devam edeceklerini ifade ederek, dayanışma çağrısı ile eylemlerini sonlandırdılar.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 15. sayısında yaymlanmıştır.