Anarşist Kadınlar’a Kartal’da Gözaltı

Anarşist Kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’yle ilgili olarak İstanbul’un birçok semtinde afişleme çalışması yaptı. Erkek eşi tarafından katledilen Ayşe Paşalı, erkek sevgilisi tarafından katledilen Özge Gündoğan, erkek kardeşi tarafından katledilen Güldünya Tören ve erkek devlet tarafından katledilen Kader Ortakaya “İsyanımızdır” yazılı ve resimlerinin bulunduğu afişleri Kadıköy, Taksim ve Kartal’da gibi birçok semtte sokaklara astılar.

Kadınlar, Kartal’da afişleme çalışması yaparken polisin sözlü tacizine maruz kaldılar. Tacizin ardından sivil polisler, Kartal Alt Geçidi’nde afiş yapmaya devam eden kadınları, darp ederek gözaltına almaya çalıştı. Ancak kadınlar sloganlarla, ajitasyonlarla direniş gösterirken, kadınları gözaltına almak için arabaya bindirmeye çalışan 10’dan fazla polis, Anarşist Kadınlar’dan bir kişiye cinsel taciz uyguladı.

Tacize uğrayan kadın attığı sloganlarla, tacizci polisi deşifre ederken, sürüklenerek Kartal Çarşı Karakolu’na götürülen kadınlar, ifade vermeyi reddedip savcılığa sevk edildiler. Ardından, kadınlar çıkarıldıkları adliyeden serbest bırakıldı.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 23. sayısında yayımlanmıştır.