Bedrettin Akdeniz Ölümsüzdür

Meydan Gazetesi- Bedrettin Akdeniz Ölümsüzdür

Rojava Devrimi’nde Serêkaniyê şehrindeki Mebruka ve Dehma cephesinde YPJ/YPG güçlerinin IŞİD çetelerine karşı yoğun çatışmaları sürüyor. Köy köy özgürleştirilen Rojava’da 25 Mayıs günü Mebruka’da IŞİD çetelerinin döşediği mayınları temizleyen “Suphi Şoreş” kod adlı Bedrettin Akdeniz, mayının patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Suphi Şoreş’in Serêkaniyê’de düşmesinin ardından coğrafyanın birçok şehrinde taziye çadırları kuruldu.

Ankara’da Yüksel Caddesi’nde kurulan taziye çadırına taziye ziyaretleri gerçekleştirilirken, SDP’nin çağrısıyla burada bir anma etkinliği düzenlendi. Anmanın ardından eli bıçaklı bir faşist, gruba saldırdı. Saldırıda ESP’li Servet Toygar ile SDP’li Ahmet S. yaralandı.

İzmir’de de anma etkinliği düzenlenirken Konak eski Sümerbank önünde kurulan taziye çadırına polis saldırarak 35 kişiyi gözaltına aldı. İstanbul’da ise öğlen saatlerinde Kadıköy’de SDP il binası önünde taziye çadırı kuruldu. Gün içerisinde aralarında DAF’ın da bulunduğu devrimci kurumlar çadırı ziyaret etti. Taziye çadırını farklı gerekçelerle taciz eden polis, saat 16.00 sularında SDP Kadıköy ilçe binasını bastı. Saatlerce süren aramaların ardından SDP Kadıköy İlçe Başkanı Sera Yelözer, Özkan Soydaş, Gamze Akbaba, İmge Tabakçı, Ufuk Erhan ve Ezgi Aydın gözaltına alındı.

Baskına ve gözaltılara rağmen Bahariye Caddesi’nde Bedrettin Akdeniz için anma etkinliği gerçekleştirildi. Anma etkinliğinde kurumlar adına taziye ve dayanışma mesajları okundu. DAF adına konuşan Abdulmelik Yalçın, “Rojava Devrimi’nde ve Kobanê Direnişi’nde verilen mücadele bizlere demirci Kawalardan mirastır. Bizler de sonuna kadar Kawaların, yoldaşlarımızın, Bedrettin’lerin yolundan yürümeye devam edeceğiz. Bedrettin Akdeniz Ölümsüzdür” dedi. Anma konuşmalarının ardından oturma eylemi, SDP Kadıköy ilçe binasındaki polis kuşatması son bulana dek sürdü.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 27. sayısında yayımlanmıştır.