Savaşa Karşı Kadınlar Sokağa

13 ağustos anka
Kadınlar devletin yaşattığı ve artmakta olan katliamlara karşı sessiz kalmadılar. Barış İçin Kadın Girişimi’nin çağrısıyla sokaklarda, meydanlarda bulundukları her yerde katliamlara ve savaşa karşı halkların barışı için düdükleriyle, tencereleriyle, davullarıyla ses çıkardılar.

 

 

23 Temmuz

23 Temmuz Kadıköy Beşiktaş İskelesi

 

Kadınlar, Kadıköy-Eminönü İskele Meydanı’nda buluşup Beşiktaş İskele Meydanı’na kadar ses çıkartarak yürüyüş gerçekleştirdiler. Basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı.

 

 

 

29 Temmuz

29 temmuz kartal

Kadınlar, eş zamanlı olarak Kartal Meydanı, Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Beşiktaş CHP binası önünde oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

1 Ağustos

1 ağustos anka

İstanbul Galatasaray Lisesi önü ve Kartal Meydan başta olmak üzere Ankara, Eskişehir, Adana, Antakya, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzincan, İzmir, Kocaeli, Mersin, Muğla ve Samsun illerinde eş zamanlı olarak oturma eylemi gerçekleştirildi. Katliamlara karşı ses çıkartan kadınlar, gerçekleştirdikleri basın açıklamasının ardından eylemlerini sonlandırdılar.

 

13 Ağustos

 

 

13 Ağustos Kalkedon meydanı

Kadınlar, Kadıköy Khalkedon Meydanı’na açtıkları masada farklı dillerde “barış” yazılı kurdelelerini ve bildirilerini dağıttılar. Sonrasında Khalkedon Meydanı’ndan Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’ne kadar ses çıkartarak yürüyüş gerçekleştirdiler. Basın açıklamasıyla eylem sonlandırıldı.

 

 

 

19 Ağustos

 

19 ağustos

Kadınlar, T.C. devletinin Kürdistan’da gerçekleştirdiği kanlı politikalarına karşı Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Ancak kadınlar devletin polis engellemesiyle karşılaştılar. Sonrasında kadınlar eylemlerini yapmak için ısrar etmeleriyle Taksim Mis Sokak’ta oturma eylemlerini gerçekleştirdiler. Katliamlara karşı sürekli çıkardıkları seslerin ardından basın açıklamasıyla eylemlerini sonlandırdılar.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 28. sayısında yayımlanmıştır.