Kartal’da Direniş Kazandı

Meydan Gazetesi- Kartal'da Direniş Kazandı

Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartal Belediyesi’nde, Kartursaş adlı taşeron şirkette şoför olarak çalışan işçiler, sendika ile belediye arasında süren ihale görüşmelerinin tıkanması üzerine iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler. 6 Ekim gününden bu yana Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü önünde geceli gündüzlü bekleyerek direnen taşeron işçileri, Aralık ayında yapılacak olan ve 170 işçiyi kapsayan 3 yıllık ihalenin şoförler ve araçlar için ayrı ayrı yapılmasını talep ediyorlardı.

Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube, işçilerin taleplerini duyurmak için 9 Ekim’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Mahmut Şengül, “Kartal’da yaşadığımız sıkıntı ihale şartları ile alakalı. Araç alımlı ihalelerde işçiler personel olarak görülmediği için kıdem tazminatı hakkından da mahrum kalıyorlar. Zaten taşeron çalışan işçinin birçok maddi imkansızlıkları varken ücreti yüksek davaları açma şansları olmuyor. Burada yapılan fakirin dava açma hakkını gasp etmektir.” Şengül, konuşmasını işçilerin talepleri kabul edilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak sonlandırdı.

Eyleme DAF, ESP, Halkevleri, HDP-HDK, EMEP ve UİDDER katılarak direnişçi işçilerle dayanışma gösterdi. Ayrıca direnişçi işçiler, 10 Ekimde Ankara’da patlayan bombada yaşamını yitiren İnşaat-İş Sendikası üyelerinden Tekin Arslan’ın Kartal Cemevi’nden Kartal Meydanı’na kadar düzenlenen anma yürüyüşüne katıldılar. 14 Ekim’de Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile görüşen Genel-İş sendikası üyesi işçilerin tüm talepleri kabul edilip anlaşma sağlandığı için iş bırakma eylemi sonlandırıldı.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 29. sayısında yayımlanmıştır.