MEYDAN KADINLARINDIR

Meydan Gazetesi 37. sayısını, Mart sayısını yine biz Anarşist Kadınlar olarak hazırladık. Sadece gazetemizin sayfalarında değil, meydanlarda da bu ay yine biz varız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart gündemiyle buluşsak da, her gün bizim diyerek dolduracağız sokakları, meydanları.

Bu sayının yazılarında öfke, tasa, heyecan, umut, direniş var. Her birinde kadın, her birinde mücadele var. Kadını hedef alan gündemlerin kadının kalemiyle verdiği bir sınav var. Referanduma dair sözü olan, krize mücadelesi alternatif olan kadın var. Tarih var buram buram özgürlük kokan. Kolektif uyum var benleri biz yapan. Dünyanın dört bir yanından sesimize ses, isyanımıza ortak olan kadın yoldaşlar var. Hiç olmasa dediğimiz bir savaş, doğduğumuz andan itibaren etrafımızı kuşatan militarizmin bedenimize giydirdiği, yakıştırdığı bir modası bile var. Bizi böyle bilmeyin, biz kapitalizme karşıyız ancak, krizin yoksulluğunda sattığımız saçlarımızla bir el sıkışmışlığımız yok. Çaresizlik var kimi zaman ama her an yanı başımızda uzanabileceğimiz bir el mutlaka var. Dayanışma var. Kadın başına tek başına direnenlerimiz, bir araya gelip kadın kadına üretenlerimiz var. Umudun reçellerini teneffüs zilini beklemeden yiyecek çocuklarımız, onlar için “nasıl”ını tartıştığımız alternatif okullarımız var. Kadının etine saldıran katillerin geliştirdiği katil buluşlar, parçalanarak katledilen kadınlar, erkek ellerden akan kan var. Büyük şehirlerin gecekondularında, sınırların duvarlarında, akıl hastanelerinin odalarında kaybolmuş, unutulmuş kadınlar var. Düşmüş kadınlar var karanlığın orta yerine. Yalnız kadınlar var Mozart’tan da öte, her şeye rağmen isyan şarkısını söyleyebilen. Her şeye rağmen yazabilen kadınlar var ve bu yazılarda küfre yer yok. Direnen kadınlar var. Fabrikalarından sokaklara koşan. Bitmeyen bir maratonda özgürlüğe el ele koşan, “edi bes e” diyerek haykıran, biri düştüğünde diğerinin kaldırdığı kız kardeşliğin ruhu var.

Bu sayıda onlarca kadın var ama milyonlarca kadının bulacağı bir şey mutlaka var. Sözün özü bu sayıda önce kadın var.

Biz Anarşist Kadınlar buradan tüm kız kardeşlerimize sesleniyoruz; her gün bizim her yerde biz varız demek için, özgürlük için, yaşam için örgütlenelim.

Her yıl olduğu gibi bu yılda “Yaşasın 8 Mart! Yaşasın Özgürlük!” şiarıyla meydanlarda sokaklarda buluşmak umuduyla…