Pippa Bacca Katledileli 9 Yıl Oldu

Pippa Bacca 8 Mart 2008’de İtalya Milano’dan başladığı, barış için çıktığı yolculuğa “Barış Gelini” adını verdiği için beyaz gelinlikle çıkmıştı.34 Yaşındaki Bacca Milano’dan başlayan yolculuğunu , Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Bulgaristan, Türkiye, Suriye, Lübnan, İsrail ve Filistin üzerinden devam ederek, Tel-Aviv’de noktalayacaktı.Barış için çıktığı yolda,seyahatini “insanlara, onların samimiyetine güvenmek için” otostopla gerçekleştiren Pippa,
31 Mart günü Kocaeli’nin Gebze ilçesine geldikten sonra, İtalya’daki yakınlarıyla yaptığı telefon görüşmesinin ardından ortadan kayboldu.Pippa’nın kayboluşu, yakınlarının başvurusuyla 3 Nisan’dan itibaren medyaya da yansıdı. Haberler üzerine başlayan arama süreci sonunda Pippa’nın en son bindiği kamyonet belirlenerek sahibi yakalandı. Murat Karataş Tavşanlı Köyü yakınlarında aracına binen Pippa’ya önce tecavüz etmiş, ardından da onu vahşice katletmişti.
Pippa’yı katleden erkek Murat Karataş gözaltına alındıktan sonraki yargılamasında aldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası,afifletici sebepler göz önünde tutularak, ömür boyu hapis cezasına çevrildi. Böylece Karataş’ın cezası 36 yıldan 30 yıla düştü.