Şakran T Tipi Hapishanesi’nde Halay Çeken Tutsaklara Silah Çekildi!

Şakran 3 No’lu T Tipinde halay çeken tutsaklara nöbet kulelerinden silahlar çekilerek, hakaret edildi.

4 Nisan günü yaşandığı öğrenilen olayda saat 16.30 – 17.00 arasında  tutsaklar Kürtçe müzik eşliğinde bahçede/avluda halay çekmeye başladılar. Bunun üzerine askerler nöbet kulelerinden, tutsaklara ve sahip çıktıkları değerlere karşı hakaretler ederek tutsaklara silah çektiler. Askerler, “Çıkarın kafanızı da vurayım sizi” diyerek mermiyi namlunun ağzına sürdüler.

Askerlerin bu provokasyonuna karşı bir tutsak  nöbetçinin görebileceği şekilde  kafasını çıkararak “Cesaretin varsa sık dedi.” Nöbetçinin namluya mermiyi sürdüğü ancak ateş etmediği öğrenildi. Yaşanan bu provokasyonu hapishane idaresine bildiren tutsaklar idare “o askere uymayın” gibi geçiştirici cümleler kullanarak olayı örtbas etmek istedi.

Şakran 3 No’lu T Tipi Hapishanesi’nde yaşanan ve tutsakların avukatlarından öğrendiğimiz bu olay, özellikle OHAL sonrası hapishanelerde yaşanan baskılara ve keyfiliğe dair bir örnek oluşturuyor. Şakran 3 No’lu T Tipi Hapishanesi’ndeki bu provokasyonun dışında avukatlardan alınan bilgiye göre tutsaklara 1.5 aydır hapishane idaresince “mensup oldukları dinin dışında” başka bir kitap verilmediği öğrenildi.