Gözaltındaki Gazeteci Ali Ergin Demirhan Beş Gündür Açlık Grevinde

Beş gün önce Sendika.Org bürosuna yapılan baskınla gözaltına alınan gazeteci Ali Ergin Demirhan açlık grevinde. “Yapılan oylama sonucunu meşru göstermemeye çalışmak”, “Sosyal medya hesaplarından yapılan eylemleri organize etme”, “Halkı kin, düşmanlığa tahrik etme” gibi bahanelerle tutulan Demirhan, avukatları hariç kimseyle görüştürülmüyor.

Sendika.Org editörü Ali Ergin Demirhan, beş gün önce hakkında “yakalama kararı” olduğu bahanesiyle gazete bürosuna yapılan baskınla gözaltına alındı. Telefonuna ve bilgisayarına el konulan Demirhan, önce Vatan Emniyete götürüleceği söylenmesinin ardından İstanbul Esenler’de bulunan Atışalanı Karakolu’na götürüldü. Gözaltına alındığı günden bu güne açlık grevi eylemi gerçekleştiren Demirhan,  OHAL KHK’si bahane gösterilerek avukatları hariç ailesiyle dahi görüştürülmüyor.

Sendika.Org’dan edindiğimiz bilgilere göre, Demirhan’ın sağlık durumu iyi. Demirhan için savcılık tarafından istenen yasal gözaltı süresi olan yedi gün 26 Nisan itibariyle doluyor.

Demirhan, gözaltına alınmasını Twitter’dan duyurdu:

sendika.org hakkında:

2001’den bu yana yayın hayatına devam eden sendika.org 25 Temmuz 2015’te hangi içerik nedeni ile alındığı belirtilmeyen bir kararla erişime engellenmişti.

Politik haberleriyle bilinen site, erişim engellerine karşı sendika1.org üzerinden yayın hayatına devam etse de site engellenmeye devam edildi.

Sendika.org yayınına sendika34.org adresi üzerinden devam ediyor.