SDG Tabqa’da İlerliyor TSK Afrin’i Bombalıyor

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Fırat Nehri’nin doğusunda bulunan Tabqa kentinde hakimiyeti %80 oranında sağladı. Suriye’nin en büyük barajlarından biri olan Tabqa Barajı’nın ve hava üssünün bulunduğu bölge 2014 yılı Ağustos ayından bu yana IŞİD kontrolündeydi.Kentin bir diğer stratejik önemi ise halen  “Fırat’ın Gazabı” olarak adlandırılan operasyonla özgürleştirilmeye çalışılan Rakka güzergahı üzerinde bulunması.

SDG bugünkü çatışmalarda IŞİD’e ait önemli bir silah deposunu ele geçirdi.Depo, barajın 4 kilometre güneybatısında yer alıyor. IŞİD bu  cephane deposu sayesinde baraj bölgesini kontrol altına almış, buradan SDG mevzilerinin bulunduğu noktalara top atışı gerçekleştiriyordu.Kentten sivillerin tahliyelerinin sağlanması için SDG ile IŞİD arasında müzakereler gerçekleştiği belirtiliyor.

Öte yandan akşam saatlerinde Rojava’nın batı kantonu Afrin’e yönelik TSK  topçularının ÖSO çeteleri desteğinde saldırılarının olduğu öğrenildi. Cihatçı çetelerin TSK’nin Fırat Kalkanı işgal operasyonu ile kontrolü sağladığı,Afrin’in doğusundaki Azez’den,TSK’nin ise sınır hattından saldırı başlattığı gelen bilgiler arasında.