Donald Trump FBI Başkanını Görevden Aldı

ABD Başkanı Donald Trump, yönetiminde yer almış bazı isimlerin Rusya bağlantıları ile ilgili iddiaları soruşturan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Başkanı James Comey’i görevden aldı.Beyaz Saray’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bugün, Başkan Donald Trump, FBI Başkanı James Comey’e görevine son verildiğini bildirdi” denildi.Trump’ın Comey’e gönderdiği mektupta, “FBI’ı etkili bir şekilde yönetmeye yetkin değilsin,önündeki yaşantında başarılar dilerim” ifadesi yer aldı.

James Comey, Trump’ın seçim kampanyası yetkililerinin Rusya ilişkisini içeren iddialar üzerine açılan soruşturmayı yürütüyordu.Görevden alınan FBI Başkanı James Comey’nin ismi, Clinton ve Trump arasındaki seçim yarışında iki kez gündeme gelmişti. Comey, önce Temmuz ayında daha sonra da seçimlere az bir süre kala Ekim ayı sonunda Hillary Clinton’ın elektronik postalarının soruşturulduğunu duyurmuştu. Comey, Hillary Clinton tarafından seçim yenilgisinin sorumlusu olarak gösterilmişti.

Comey’in görevden alınması ABD’de hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlarca kuşkuyla karşılandı. Comey’in kovulması,özellikle Demokratlar tarafından “asıl amacın Trump’a yakın isimllerin Rusya ilişkisi iddialarına yönelik başlatılan FBI soruşturmasını kapatmak”  olduğu şeklinde yorumlanıyor.