Finike’de Katledilen Çift İçin Eylem Gerçekleştirildi

Antalya’ya bağlı Finike ilçesindeki yayla evlerinde katledilen  Ali Ulvi ve eşi Aysin Büyüknohutçu için eylem gerçekleştirildi.Mermer ve taş ocaklarına karşı verdikleri yaşam mücadelesi ile bilinen çit için Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında  Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’nun fotoğrafları taşınarak,”Katledenleri tanıyoruz, mücadeleden vazgeçmiyoruz. Ali ve Aysin’in bıraktığı yerden doğayı ve yasamı savunuyoruz” yazılı pankart açıldı.

Eylemde Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’nun yaşam savunucusu dostları imzalı basın açıklamasını okuyan Nazım Dikbaş, Büyüknohutçu çiftinin doğal hayatı, tarımı ve yaşam alanlarını tam anlamıyla yıkıma uğratan taş ocaklarına karşı verdikleri mücadelede çok önemli hukuki zaferlere ulaştıklarını belirterek, yapılacak yeni ocaklara karşı yeni hukuki mücadelelere hazırlandıkları esnada hedef haline getirilmiş olabileceklerini ifade etti.

Dikbaş, açıklamanın devamında, “Süreç içinde mücadele ettikleri şirketlerden biri, ‘ticari faaliyetlerini engellediği’ gerekçesiyle kendilerine 100 bin liralık tazminat davası açtı, dostlarımız davayı kazanarak tazminat ödemekten kurtuldu ancak sorunlar bitmedi. Yaşadıkları evin etrafındaki orman daha birkaç gün önce yandı. Bu mevsimde, kasıtlı olmanın dışında orman yangını yaşanmadığından dolayı şaibeler ortadan kalkmadı” diye konuştu.