Sûr Halkı Yıkım İçin Gelen Kepçeleri Mahalleye Sokmadı

Amed’in Sur İlçesi’ne bağlı Alipaşa ve Lalebey Mahalleri’nin yıkılmak istenmesine halkın tepkisi sürüyor. Polisler ve DİSKİ ekipleri bugün sabah saatlerinde zırhlı araçlar ve kepçelerle mahalleye geldi. Önce evlerin suları kesildi, ardından mahalleye kepçe sokulmak istendi.

Polisin Suriçi’nde yaşayanlara,  “Sizi muhatap almıyoruz.  Zor kullanarak da olsa pazartesi sizi buradan çıkartacağız,  evleri yıkacağız”  dediği öğrenildi.

Evini satmak istemeyeni TOKİ mahkemeye verdi

Evini vermek istemeyen Halil Balcı, evini TOKİ’ye satmadığı için mahkemelik olduğunu belirterek, “Bizim buradan çıkmamızı istiyorlar, beni götürüp yerleştirecekleri yer yok, karşılığında verecekleri ev yok.  Yerinde dönüşüm içinse evimi 50 bin TL’ye alıp bana 400 bin TL’ye satacak, benim olan eve 350 bin TL borçlu kalacağım.  Ben evimi satmadığım için TOKİ tarafından bana dava açıldı, mahkemelik oldum. Evimi benden zorla almaya çalışıyorlar. Elektriği, suyu keserek bizi evden çıkmak zorunda bırakıyorlar, hukuk yolları kapalı. Evimizi vermeyeceğiz, mücadele edeceğiz.  Bugün tepki gösterdik yine direneceğiz” dedi.