Jandarma Yaralı Tutsağa İşkence Yaptı, Doktor : ”Sen Teröristsin, Seni Tedavi Etmiyorum” Dedi

Nusaybin’de 2016 yılında gözaltına alınan Mehmet Sait Engin ve Akar İkbal’e, yaralı oldukları halde işkence yapıldı. Ardından jandarmasından doktoruna,  sistematik bir şekilde işkence uygulandı.

Yaralı iken gözaltına alınan Mehmet Sait Engin :  “Yakalandığımda sol bacak diz üzerinde yumuşak dokuda vurulmuştum, yarama tuz basıldı. Yaralı yerime vurarak dikişlerimi patlattılar. Mardin’de götürüldüğüm spor salonunda da işkence devam etti. Sonrasında götürüldüğüm TEM Şube’de de işkence gördüm. 2 Haziran 2016’da Osmaniye T-2 Cezaevi’ne getirildim. Hastaneye götürüldüğümde jandarmanın doktorlara ‘bunlar terörist’ demesi nedeniyle doktor tedavi yapmadı. 2 Mayıs 2017’de kelepçe açılmadığı için tedavim yapılmadı. Tedavim aksatıldığı için sol bacağımı diz altından hareket ettiremiyorum.”

Nusaybin’de gözaltına alınan Akar İkbal de tıpkı Engin gibi spor salonuna götürülerek işkenceye maruz kaldı. Gözaltına alındığında sol kolundan ve göğsünden yaralı olan İkbal, daha sonra götürüldüğü hastanede de işkence gördü. “Doktor ‘Sen teröristsin, seni tedavi etmiyorum’ dedi. Hatta kırık olan kolumu sağa sola sert bir şekilde savurarak bana işkence yaptı” diyen İkbal, tutuklandıktan sonra Adana ve Osmaniye’de hastaneye sevk edildiğini, ancak yine tedavisinin yapılmadığını belirtti.

Hastaneye her gidişte jandarmanın doktorlara “bunlar terörist, Nusaybin’den geldiler” dediğini ifade eden İkbal, sol kolunu yanlış kaynağı için kullanamıyor.